TRIUMFERTE: Michael Matthews vant prologen i Tour de Romandie. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Matthews vant sekundstrid i Romandie

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.04.18 17:37

Del på    

Snøt hjemmehåpet for overraskelsesseier.

(procycling.no): Tour de Romandie åpnet med en teknisk krevende og kupert prolog på fire kilometer tirsdag. Der de første kilometerne var lettkjørte, men raske og svingete, ventet det en tøff brosteinsbakke med et slakt parti opp til mål på den siste kilometeren.

Det var flere sykkelvarianter blant rytterne. Flere valgte vanlig landeveissykkel, andre kjørte med platehjul, mens noen valgte fullt tempoutstyr.

Inntil den siste puljen startet, var det den unge sveitseren Tom Bohli (BMC) som ledet. Han slo til og med lagkamerat og prologspesialist, Rohan Dennis da det kun var få ryttere igjen. Bohli var best både på mellomtiden og i mål helt til Michael Matthews (Team Sunweb) passerte.

Ingen matchet Matthews

Han var to sekunder foran ved mellomtiden, og klarte så vidt å holde unna for hjemmehåpets fantomavslutning. I mål var han ett sekund foran Bohli.

Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) var også svært nærme Matthews, men han måtte se seg slått av både australieren og Bohli. Han var bare noen hundredeler bak BMC-rytteren, men skviste seg inn foran Rohan Dennis på en tredjeplass.

Geraint Thomas forsøkte også å ta bestetiden, men heller ikke han klarte å matche Matthews. Da fjorårsvinner og sistemann ut, Richie Porte, også havnet et stykke bak, ble det seier til Australia og Team Sunweb.

– Det var litt overraskende. Det var ikke så bra under Liège på søndag, og jeg hadde en rolig dag i går og tilbake i dag. Det var en spektakulær løype, og jeg hadde det veldig gøy der ute i dag. Det var sikkert like gøy for de som så på på TV som det var for oss som syklet, sa Matthews i seiersintervjuet etter etappen.

Overrasket på hjemmebane: – Ikke vært så nervøs på ti år

Det ble Michael Matthews første seier i årets sesong. Andreplassen gikk til Tom Bohli, mens Primoz Roglic ble nummer tre.

Overraskelsen Bohli fortalte etter målgang at han hadde vært nervøs i en uke i forkant av dagens ritt.

– Det er utrolig. Jeg var utrolig nervøs – så nervøs jeg ikke har vært på ti år. Det var kanskje det som gjorde at jeg syklet så fort i dag, sa Bohli mens det fortsatt var usikkert hvordan det kom til å ende.

IMPONERTE: Tom Bohli var nære på å vinne sin første WorldTour-seier på hjemmebane. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Bohli kan i det minste trøste seg med at han innehar ungdomstrøyen i rittet.

Odd Christian Eiking (Wanty Groupe Goubert) er det eneste norske innslaget i det sveitsiske WorldTour-rittet. Han syklet en helt grei prolog, og ble nummer 48, 23 sekunder bak vinneren. Nordmannen har slitt med sykdom, og har primært ambisjoner om å få en god treningsuke under rittet denne uken.

Tagget med: , ,

Les også disse