BYTTER LAG: Michael Matthews og Team Sunweb har bestemt seg for å avslutte samarbeidet. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Team Sunweb skiller lag med nok en stjerne

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.08.20 21:09

Del på    

– Taktikken er ikke ideell med mine ambisjoner.

Michael Matthews, som nylig vant Bretagne Classic, har egentlig kontrakt med Team Sunweb ut 2021-sesongen, men nå tyder alt på at partene skiller lag etter årets sesong.

Dermed føyer Matthews seg inn i rekken med stjerneryttere som har forlat Team Sunweb i løpet av de siste årene. Andre ryttere er Marcel Kittel, Warren Barguil, John Degenkolb og Tom Dumoulin.

I en pressemelding sendt ut søndag kveld skriver Team Sunweb at partenes tilnærming til spurter og klassikere ikke er forenlig lenger, og at de ønsker å avslutte det de omtaler som et godt samarbeid.

– Laget er veldig ambisiøst, og vil i større grad jobbe med et bredere kollektiv av ryttere dypere inn i finalene av klassikerne og spurtavslutninger. Den taktikken er ikke ideell med mine ambisjoner og spesifikke styrker om å spurte for seieren. Av den grunnen har jeg bedt om tillatelse til å undersøke muligheten for å sykle for et annet lag og jeg er takknemlig for at Team Sunweb er åpne for dette, sier Matthews, som også skryter av miljøet han har vært en del av, og det han har oppnådd sammen med Team Sunweb.

Sjef i Team Sunweb, Iwan Spekenbrink, sier følgende om avgjørelsen:

– Vi er nå i en posisjon hvor sammensetningen av laget har endret seg og vi vil prøve å utnytte bredden i laget i klassikerne og spurtene. Vi respekterer at Michael har vært åpen med oss, om sine mål og taktikken med tanke på hans egne styrker. Michael er en utrolig begavet rytter. Han er ambisiøs og vi har oppnådd store ting sammen, og han har passet bra inn i laget. Alt disse faktorene kombinert har gjort at vi responderer positivt på hans ønske om å søke muligheter andre steder.

Fra neste sesong skal Andreas Leknessund sykle for Team Sunweb. Det samme skal også den franske stjerner Romain Bardet.

Sent søndag kveld offentliggjorde Mitchelton-Scott at Michael Matthews returnerer til det australske laget. Laget han syklet for fra 2013 til 2016 blir nå 29-åringens arbeidsgiver de to kommende sesongene.

– Jeg så en mulighet og det føltes riktig. Som spurter og som rytter så må du bare følge instinktet ditt i slike øyeblikk som det her. Muligheten var der for å komme tilbake og den må du gripe. Der jeg er i karrieren min så føles det riktig. Laget har ønsket meg velkommen tilbake med åpne armer som er veldig spesielt for meg, sier Matthews.

Tagget med: , ,

Les også disse