VISTE KVALITETENE: Michael Matthews vant den siste etappen i BinckBank Tour tidligere i høst. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Matthews trapper opp brosteinsfokuset: – Laget mener jeg passer bedre der

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.12.18 21:22

Del på    

Kjører fullt flamsk klassikerprogram for første gang i karrieren.

Australieren åpner med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. Videre vil han kjøre E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen før han etter planen skal få debuten sin i Flandern rundt.

– Jeg har sett på løypa, noe som er viktig for å vite hva jeg møter, men jeg er egentlig bare veldig spent på å sykle Flandern rundt. Jeg har prøvd å få det til de siste årene, men jeg har ikke hatt muligheten til å gjøre det mellom Baskerland rundt og Ardenneklassikerne, sier Matthews i et intervju med Cyclingnews.com.

Paris-Roubaix vil han stå over, men i likhet med Peter Sagan blir det også opptredener i Ardennerklassikerne for Matthews. Australieren har fra tidligere år topp fem-plasseringer fra Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, men Team Sunweb er likevel ikke sikre på om det er der Matthews’ kvaliteter blir best utnyttet.

– Ardenneklassikerne har alltid vært prioriteten, men vi har sett på ferdighetene mine og laget tror faktisk jeg bør være bedre i brosteinsklassikerne.

– Jeg liker virkelig Ardenneklassikerne, men laget tror jeg passer bedre til brosteinsklassikerne. Jeg stoler på dem i hva de sier. De har vært fantastiske for meg de siste to sesongene, så jeg har en enorm tro på det de sier, forteller Matthews.

Briljerte i Geraardsbergen

2018 ble et år med oppturer og nedturer for Michael Matthews. Sykdom gjorde at han allerede den første uka måtte bryte Tour de France og vårklassikerne ble noe amputert etter et skulderbrudd han pådro seg i Omloop Het Nieuwsblad.

Etter planen skulle han få sin debut i Flandern rundt, men skulderbruddet gjorde at det til slutt ikke ble deltakelse for australieren. Høstsesongen gikk derimot bedre, med seier i både GP Montréal og GP Québec, samt etappeseier i BinckBank Tour.

Passende nok på den avsluttende etappen, med tre forseringer av Muur van Geraardsbergen/Bosberg-kombinasjonen og målgang ved foten av Muuren en fjerde gang.

INTENSIVERER SATSING: Michael Matthews ble nummer åtte under fjorårets Gent-Wevelgem. Nå utvider han satsingen med opptredener i Omloop Het Nieuwsblad og E3 i Harelbeke. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

HVOR ER HAN BEST? Matthews har fokusert mest på Ardennerklassikerne så langt i karrieren, men har også vist prov på at han er god i brosteinsklassikerne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nummer to i U23-utgaven

Selv om erfaringen fra Muur van Geraardsbergen/Bosberg-finalen ikke er like viktig nå som den var fram til 2012 (da målgangen i Flandern rundt ble flyttet og finalen endret til Oude Kwaremont-Paterberg), viser den prov på Matthews kvaliteter på brosteinen.

De har foreløpig fått være relativt uprøvd, selv om han allerede som 19-åring ble nummer to i U23-utgaven av Flandern rundt i 2010.

Riktignok fikk han prøve seg i Gent-Wevelgem og andre mindre brosteinsritt i sin første proffsesong i Rabobank i 2011, men det har i hovedsak vært Ardenneklassikerne og hybridklassikeren Brabantse Pijl som har dratt ham til Belgia siden den gang.

I fjor prøvde han seg i Dwars door Vlaanderen (30. plass) og Gent-Wevelgem (8. plass), mens han i år hadde intensjoner om en solid mengde flamske ritt. Det ble imidlertid med DNF i Omloop Het Nieuwsblad og 13. plass i E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem.

I 2019 gjør han altså et nytt forsøk i de flamske klassikerne. Selv om Sunweb mister både Mike Teunissen og Edward Theuns til neste år, har de fremdeles et relativt bra klassikerlag, med blant andre Søren Kragh Andersen og Nikias Arndt som kan vise seg som viktigere ryttere rundt Matthews.

[poll id=»15″]

Tagget med: , ,

Les også disse