NYE UTFORDRINGER: Peter Sagan tenker å prøve seg i Liège-Bastogne-Liège i 2019. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Mot Liège-debut for Sagan i 2019

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.12.18 19:09

Del på    

Slovaken søker nye erfaringer i «La Doyenne» – dropper brosteinsåpningen igjen.

(procycling.no): Peter Sagan har gjennom hele karrieren vist en formidabel allsidighet, og foran 2019-sesongen søker han nye utfordringer og erfaringer på sykkelsetet.

I perioden 2011 til 2013 kjørte han Amstel Gold Race og i 2013 også Flèche Wallonne, hvor han kjempet seg til en 12. plass opp Mur de Huy. I 2012 stod han også på pallen i Amstel, bak Enrico Gasparotto og Jelle Vanendert.

I år satt han også i finalen i den nederlandske klassikeren, uken etter han vant Paris-Roubaix, men endte på fjerdeplass.

I 2019 ønsker han igjen å utvide horisonten og vil gi det siste rittet i Ardenneruken, Liège-Bastogne-Liège, et forsøk.

Står over brosteinsåpningen

Den tredoble verdensmesteren har aldri syklet «La Doyenne» tidligere, og har derfor ingen forhåpninger om et stort resultat. Samtidig kommer rittet på toppen av en krevende rittbolk.

Som de to foregående årene starter han sesongen i Tour Down Under, før han tar turen videre til Argentina og Vuelta a San Juan.

Han står igjen over den belgiske åpningshelgen med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne, til fordel for sitt sedvanlige høydeopphold i Sierra Nevada.

Han er tilbake i konkurranse i Tirreno-Adriatico, og deretter går det slag i slag med de velkjente klassikerne, med Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix som de store høydepunktene, før vårsesongen slutter med Liège-Bastogne-Liège. Han vil også sykle Amstel i 2019.

– Kanskje det er for erfaring. Jeg har aldri syklet rittet før, så det kan være bra for meg å sykle det de kommende sesongene, fortalte under en lagpresentasjon på Mallorca mandag.

Klassikerkonkurrenten Greg Van Avermaet har syklet Liège-Bastogne-Liège ved fire anledninger, med en syvendeplass som beste plassering i 2011, mens han ble nummer 11 i 2017.

– Kanskje neste år er hans mulighet

I år tilføyde han Paris-Roubaix til sin palmarès – en etterlengtet seier, mens han fra 2016 allerede har en seier i Flandern rundt.

28-åringen har ennå ikke truffet blink i Milano-Sanremo, hvor han har stått nestøverst på pallen ved to anledninger. I år ble det en sjetteplass i det italienske monumentet.

– Det er fremdeles noen monumenter på listen til Peter. Han har vunnet Flandern og Roubaix, og han var svært nær i Milano-Sanremo. Kanskje neste år er hans mulighet.

– Vi har hatt et veldig suksessfullt 2018, men vi fortsetter å strebe etter forbedring. Hvis vi klarer å vinne et monument og den grønne trøyen i touren så vil vi være fornøyd.

Etter klassikerkampanjen retter altså slovaken øynene mot Tour de France, som vanlig.

Tagget med: , ,

Les også disse