MATTHEWS: Fra lagpresentasjonen i Düsseldorf. Foto: Tim de Waele

Matthews: – Risikerer ikke livet for å bli topp fem

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 7.07.17 10:54

Del på    

Mener beina er gode nok til å vinne den grønne trøya.

(procyling.no): Årets Tour de France har demonstrert hvilken enorm risiko spurterne tar for å vinne en etappe.

Den fjerde etappen til Vittel endte med at Mark Cavendish på dramatisk brakk skulderbladet. Som følge av hasardiøs oppførsel på oppløpet ble Peter Sagan kastet ut av rittet

Nå forteller den australske spurteren Michael Matthews til Cyclingnews at den store risikoen er mye av grunnen til at han ikke har vært lenger frem i finalene

– Jeg er ikke en av de som går crazy på de siste kilometerne, og risikerer livet mitt for å bli topp fem eller topp tre.

Konsekvensen? Opptrekket må bli bedre.

– Vi må virkelig jobbe med å få til opptrekket. På den måten kan jeg få til best mulig resultat i spurtene.

Drømmer om grønt

Etter Peter Sagans exit har kampen om den grønne trøya åpnet seg. Michael Matthews gikk til årets Tour med målsetning om å vinne en etappe.

26-åringen fra Canberra legger ikke skjul på at fokuset delvis har skiftet til å vinne den gjeve spurttrøya.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å klare å vinne trøya i Paris. Jeg har definitivt beina til det. Nå har jeg laget rundt meg også. Forhåpentligvis skal vi klare å sette sammen opptrekket og vinne en av spurtetappene, forteller han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRIUMFERTE: Michael Matthews slo til på den 10. etappen av fjorårets Tour de France, den gang for Orica-Scott. FOTO: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

Så langt har massespurtene endt med to syvendeplasser og én niendeplass for Bling fra den australske hovedstaden.

– Vi gjør alt vi kan for å tilpasse opptrekket min måte å spurte på. Det har fungert greit så langt, men vi må fortsette å jobbe med det. Vi må prøve å få det perfekt, så jeg kan være der oppe hver dag, forteller Matthews etter målgang på den 6. Etappen.

Sikter på de mellomharde etappene

Med Sagan ute av konkurransen, står derimot Team Sunweb-rytteren igjen som den beste til å forsere bakker av spurterne. På etappe tre til Longwy demonstrerte han de allsidige ferdighetene, ved å bli nummer to bak nettopp Peter Sagan.

På de helt flate etappene blir vinneren premiert med 50 poeng i spurtkonkurransen. Seier på de mellomharde etappene gir kun 30.

– Det er tre etapper igjen som skal passe meg veldig bra. På de andre etappene må vi prøve å posisjonere meg så bra som mulig, men vi må først og fremst sikte på de som passer meg.

Australieren står med 96 spurtpoeng etter seks etapper. Arnaud Démare leder konkurransen med 170 poeng.

– Konkurransen er åpenbart veldig tøff. Det er veldig mange spurtetapper, og det er mange gode spurtere her. Det er mange muligheter for de som vil vinne den grønne trøya.

Selv om han gleder seg til de mellomharde etappene, skulle han ønske at årets rute inneholdt flere kuperte dager.

– Det er ikke like mange mellomharde etapper som det har vært i tidligere utgaver av Tour de France. Det gjør det nok litt verre for en rytter som meg.

Tagget med: , ,

Les også disse