ÅRETS ENESTE SEIER: Michael Matthews vant prologen i Romandiet rundt. Men siden den gang er det få høydepunkter. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Matthews: – Nå sykler jeg bare med hjertet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.08.18 08:30

Del på    

Sunweb-rytteren håper å reise seg igjen etter en mørk sesong med mye motgang

(procycling.no): Michael Matthews var strålende i 2017.

Våren var imponerende jevn med åttendeplass i Gent-Wevelgem, etappeseier i Baskerland rundt, tiendeplass i Amstel Gold Race og fjerdeplass i Liège-Bastogne-Liège.

Sommeren var enda bedre. Oppladningsrittet til Tour de France ble Sveits rundt, der australieren vant den tredje etappen foran Peter Sagan. I touren ble det to etappeseirer, og da slovaken forsvant tidlig tok Matthews også den grønne trøya.

Høsten resulterte i null seirer, men en haug med toppresultater i endagsritt kulminerte i bronsemedalje i VM i Bergen samt en plass på gulltempo-laget til Sunweb.

2018 har vært tyngre for Sunweb-rytteren. Når sykkelsesongen nærmer seg sin høst står 29-åringen fremdeles bare med prologtriumfen fra Romandiet som årets eneste seier. Det ble også en tidlig exit fra Tour de France.

– Sykdommen i touren var en kortvarig greie. Jeg var helt slått ut den ene dagen, og dagen etter våknet jeg opp og følte med ok. Men jeg klarte fortsatt ikke sykle, sier Matthews til Cyclingnews.

– Etter det hadde jeg en hel uke uten trening, så prøvde jeg å tenke på neste del av sesongen. Det var vanskelig etter all suksessen jeg hadde i Tour de France i fjor. Jeg slet mentalt etter det som jeg trengte å komme meg gjennom for å fokusere på høsten. Det var veldig vanskelig, utbroderer 29-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VILL JUBEL I ROMANS: Matthews tok sin andre etappeseier i Tour de France. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

MAGISK TOUR: Matthews og Barguil tok etappeseirer hver og to trøyer i Tour de France. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Forsøker å redde sesongen

Etter en brå slutt på Tour de France etter kun fire dager har Matthews fått hevet blikket. Søndag sykler han siste etappe av BinckBank Tour før fokuset flyttes til høstens endagsritt. Med størst forhåpninger i GP Plouay og de canadiske rittene.

– Det har vært vanskelig gjennom hele denne sesongen. Slått ned igjen og igjen og forsøke å finne formen igjen. Jeg vet ikke helt hvor jeg står lenger. Jeg er så forvirret over denne sesongen at jeg ikke engang vet hvordan formen min er. Nå sykler jeg bare med hjertet og prøver å få noe ut av denne sesongen, forteller en åpenhjertig Canberra-syklist.

– Jeg elsker fremdeles å sykle, men all uflaksen har gjort det veldig vanskelig for meg. Jeg tror dette er en av de sesongene der det bare handler om å lære seg hvordan man kommer igjennom vanskelige tider. I fjor gikk det så bra, stort sett gjennom hele året. I år går det ikke så bra. Det er tøft for hodet. Men jeg har Plouay etter dette og så Canada. Jeg liker virkelig de rittene så det er en stor motivasjonskilde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BEDRE TAKTER: Matthews er andremann i BinckBank Tour før siste etappe. Lødag angrep han med Yves Lampaert og Tim Wellens. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Kjemper i sammendraget i BinckBank

En Tour de France han helst vil glemme kan fort havne i glemmeboka om BinckBank Tour blir en suksess. Med kun søndagens etappe igjen er Matthews meget godt plassert på andreplass med 30 sekunder opp til Matej Mohoric (Bahrain-Merida).

Sunweb har også Søren Kragh Andersen godt plassert på fjerdeplass kun fire sekunder bak Matthews.

– Jeg har bare tatt det dag for dag og fokusert på å holde meg borte fra trøbbel sammen med Søren. Det er første gang vi kjører for sammendraget der begge to, så det er nytt for oss begge.

Australieren spådde at lørdagens etappe ikke ville skape store forskjeller, noe han fikk rett i.

– Jeg tror det vil bli avgjort på søndag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse