SIKTER HØYT: Enric Mas vant den 20. etappen i årets Vuelta a España, og har høye ambisjoner for neste sesong. Foto: Michael Steele/Getty Images

Mas sikter mot Tour de France-debut

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.12.18 13:26

Del på    

– Ikke umulig å vinne.

Enric Mas fikk sitt store gjennombrudd da han vant den 20. etappen i årets Vuelta a España og med det sikret andreplassen i sammendraget i samme ritt.

Den 23 år gamle spanjolen tok sine to første proffseirer i karrieren i løpet av årets sesong, og har for alvor slått seg inn i verdenseliten etter en sesong hvor han også ble nummer fire i Tour de Suisse og seks i Baskerland rundt.

Etter å ha syklet Vuelta a España de siste to sesongene, flørter nå Mas med tanken på Tour de France i 2019. I et intervju med TV-kanalen RTVE, gjengitt av Wielerflits, forteller Deceuninck-Quick-Step-rytteren at han ønsker å delta i Tour de France til neste sesong.

Mas starter sesongen i Volta ao Algarve i februar, før han drar på en høydeleir før han kjører Katalonia rundt, Baskerland rundt, Fléche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Deretter venter en ny høydeleir før han kjører Tour de Suisse. Så vil en mulig Tour de France-debut avhenge av lagledelsen i Deceuninck-Quick-Step.

– Å gjøre det bedre i touren enn hva jeg gjorde i vueltaen vil være å vinne. Det er ikke umulig, men det vil være svært vanskelig, sier Mas.

Fra før har det blitt signalisert at Bob Jungels, som var lagets sammenlagtrytter i årets Tour de France (hvor han endte på 11. plass) vil sykle Giro d’Italia neste år, med en mulig deltakelse i touren som en hjelperrytter.

Mas har også god grunn til å like mulighetene sine i Tour de France, med flere etapper i høyden og relativt få tempokilometere. Og som han selv sier, han har helt klart et lag som kan gi ham god støtte på de hektiske flate etappene innledningsvis og på lagtempoen.

Tagget med: , ,

Les også disse