SEIRET: Tony Martin tok sin første seier i et internasjonalt ritt i 2016. Her fra et temporitt i 2015. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Martin vant sekundstriden

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.09.16 13:37

Del på    

Slo temporivalene på jevn etappe i Tour of Britain.

Lørdag venter to etapper i Britstol på rytterne i Tour of Britain. Den første, etappe 7a var en individuell tempo på 15 kilometer. Løypa var stort sett flat, men en kneik på snaue 1000 meter kom med tre kilometer igjen og skapte en noe mer utfordrende avslutning.

Alex Dowsett startet tidlig, og Movistar-rytteren satte en tid som stod lenge. Først da den tyske tempokjempen Tony Martin kom i mål ble britens tid slått. Etixx-QuickStep-rytteren suste i mål på tiden 18:06, hele 35 sekunder foran Dowsett.

På tredje- og andreplass i sammendraget lå Rohan Dennis (BMC Racing) og Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). De to fremragende temposyklistene var de eneste som klarte å nærme seg den vordende Katusha-syklisten på toppen av podiet. Dennis tok andreplassen på etappen, tre sekunder bak Martin. Dumoulin ble nummer tre, slått med fem sekunder av den tyske vinner.

Dette var Tony Martin sin første seier i et internasjonalt ritt i 2016. Før lørdagens tempo var triumfen i det tyske tempomesterskapet eneste gang han hadde stått på toppen av pallen i årets sesong.

Cummings beholdt ledertrøya
Etter fredagens sjette etappe i åttedagersrittet var det Stephen Cummings som tok over ledertrøya. Dimension Data-rytteren gjorde en god tempo, og endte på fjerdeplass.

Han tapte 13 sekunder til mannen som nå er nummer to, Rohan Dennis, og elleve til tredjeplassen, Tom Dumoulin. Dermed har den rutinerte briten 38 sekunder å gå på til de to nærmeste konkurrentene før de to gjenstående etappene.

Etappe 7b starter klokken 15:30 og går i samme løype som tempoetappen. Rytterne skal gjennom løypa seks ganger

Tagget med: , , , ,

Les også disse