ENDELIG: Det ble få triumfer på Dan Martin i 2016. Torsdag var han de nødvendige centimeterne foran Primoz Roglic. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Dan Martin tok sin første triumf på elleve måneder

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.02.17 17:56

Del på    

Etterlengtet seier i Volta ao Algarve.

(procycling.no): Torsdagens klatreetappe i Volta ao Algarve endte i en duell mellom Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) og Daniel Martin (Quick Step-Floors). De to kjørte ifra resten av klatrefavorittene i den avsluttende bakken på ti kilometer, og syklet sammen opp mot mål.

Etter flere angrep, fra begge to, endte det med et spurtoppgjør der Martin hadde mest å gi. Iren tok dermed sin første triumf på sykkelen siden fjorårets tredje etappe i Volta a Catalunya, for nesten elleve måneder siden. 30-åringen tok også over ledelsen i sammendraget.

– Det er alltid vanskelig å vinne et ritt når andre regner deg som favoritten. Laget trodde på meg, og jobbet fantastisk hele dagen. Fernando Gaviria kjørte for meg i vinden, i ledertrøya, så dette var virkelig en lagseier. Vi kjørte et perfekt ritt, sa Martin i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Fredag venter en 18 kilometer lang tempoetappe. Der kan fort ledertrøya ryke for Martin.

– Jeg vil gjøre så godt jeg kan. Jeg har jobbet med posisjonen på sykkelen, så vi får se. Denne seieren var uansett viktig for selvtilliten, så jeg vil nyte den i dag, konstaterte iren.

Primoz Roglic lurer fire sekunder bak Martin i sammendraget, og er en antatt bedre temposyklist enn mannen som nå innehar ledertrøya. Michal Kwiatkowski (Team Sky) er tredjemann, med 26 sekunder opp til Martin.

Tolvte Quick Step-Floors-triumf

Rosen Martin gir til sine lagkamerater er vell fortjent, for torsdagens seier er lagets tolvte i 2017. Mens mange lag på WorldTour-nivå avhenger at noen få ryttere leverer seire ble Martin den sjette Quick Step-rytter som har vært først over en målstrek kun en drøy måned inn i årets sesong.

Jack Bauer, Fernando Gaviria, Tom Boonen, Maximiliano Richeze og Marcel Kittel har alle feiret ulike triumfer på sykkelsetet de siste ukene.

Nest beste lag på seierstabellen er Orica-Scott. Det australske laget dominerte i rittene på hjemmebane, og er allerede oppe i ni triumfer.

Slik gikk det til:

Edward Theuns (Trek), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Igor Boev (Gazprom), Brian Van Goethem (Roopot), Adam de Vos (Rally) og Luis Gomes og Daniel Sanchez (RP-Boavista) fikk gå etter 7.5 kilometer av etappen.

De syv fikk rakst fire minutter på hovedfeltet, der Quick Step kontrollerte tempoet.

Med cirka 100 kilometer igjen var avstanden redusert til 3:30.

Sjanseløst brudd

Torsdag var ikke bruddets dag i Volta ao Algarve. Edward Theuns angrep og kjørte alene inn på de siste fem milene, men hovedfeltet fulgte kun sekunder bak.

Like etter belgierens angrep var det samlet felt i det portugisiske etapperittet.

Quick Step tar føringen

Med to mil igjen kontrollerte Quick Step-Floors situasjonen i Algarve. De førte feltet inn mot den avsluttende bakken på ti kilometer, og sprengte raskt feltet da stigningen begynte.

Tidlig opp Alto da Foia fikk tre ryttere fra det belgiske laget en luke på resten. Dan Martin hadde med seg både Stybar og Mas i front, men de tre lagkameratene fikk raskt selskap.

Michal Kwiatkowski (Sky) og Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) hentet de tre blåtrøyene, og kort tid etter støtet LottoNL-rytteren.

Dan Martin hang seg på, sammen med Kwiatkowki, før Amaro Antunes (W52-FC Porto) kjørte seg opp til trioen.

Duell i front

Iren i tetgruppa støtet med fire kilometer igjen, men klarte ikke å kvitte seg med Roglic. Sloveneren prøvde seg også med et angrep, men Martin var med på notene.

Quick Step-Floors-rytteren var nestemann som støtet, men Roglic viket ikke en tomme.

Like før kilometersmerket var det LottoNL-Jumbo-rytteren sin tur til å angripe. Heller ikke dette støtet endte med noen luke.

Roglic prøvde igjen, men fikk ingen ledelse. De to kamphanene fulgte hverandre helt til mål, der Daniel Martin tok etappeseieren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse