PÅ VENT: Odd Christian Eiking har foreløpig ikke fått klarsignal foran Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Jeg manglet ti watt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.06.18 09:29

Del på    

Eiking klarte ikke å følge da Cataldo tråkket til.

(procycling.no): Den fjerde etappen i Criterium du Dauphiné ble meget spennende sett med norske øyne.

Etter en lang støtecup, befant både Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)  seg i brudd.

På vei opp Col du Mont Noir, etappens tøffeste stigning, angrep Eiking. Askøyværingen gikk solo og opparbeidet seg en solid luke. Deretter kjørte Dario Cataldo (Astana) i fra Boasson Hagen & co, og den italienske veteranen hentet inn Eiking.

Eiking ble etterhvert distansert av Cataldo. Astana-rytteren bega seg da ut på en tøff oppgave med å holde unna for det jagende feltet solo, og til slutt ble han hentet godt inne på den siste kilometeren. Etappen ble vunnet av Julian Alaphilippe (Quick-Step) foran Dan Martin (UAE) og Geraint Thomas (Sky).

Formen stiger for Eiking

– Det tok mer enn 60 kilometer før bruddet fikk gå. Jeg var i front til riktig tid, og jeg kunne tette luken til frontgruppen. Det var hardt å være i gruppen fordi det gikk veldig fort, sier Eiking til lagets hjemmesider.

Han forteller også at lagets sjef, Hilaire Van Der Schueren insisterte på at laget skulle være representert i bruddet.

Nordmannen maktet dog ikke å følge klatresterke Cataldo, men Eiking ser ikke bort fra at dersom de to kunne kommet over toppen sammen, hadde muligheten vært tilstede for å holde unna for hovedfeltet.

– På klatringen angrep jeg fordi jeg følte farten ikke var høy nok i gruppen. Cataldo tok meg igjen, og jeg slet med å følge ham. Jeg manglet ikke mye for å henge på ham i den bratteste delen, fordi mot slutten av stigningen var det mer rullende terreng. Jeg manglet omtrent ti watt, forklarer Eiking.

– Formen min er på bedringens vei. Kanskje kunne vi holdt unna til mål hvis vi hadde samarbeidet, men han var veldig sterk. Jeg vil se hvordan beina mine utvikler seg de kommende dagene, avslutter 23-åringen.

Wanty-Groupe Gobert fikk til slutt en fremskutt plassering ved Guillaume Martin. Han ble nummer åtte på etappen etter å ha angrepet med snaue halvannen kilometer til mål. Wanty-kapteinen er nå nummer 31 i sammendraget.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse