OFFENSIVE JOKERE: Team Joker-Byggtorget ønsker å gjøre det like bra som i fjor, da de tok første og tredjeplassen i Tour de Alsace. Foto: Tour de Gironde (Quentin Rolland)

– Målet er å vinne

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 27.07.16 11:04

Del på    

Team Joker-Byggtorget reiser til Alsace med håp om å forsvare seieren fra i fjor.

(procycling.no): I kveld begynner det franske etapperittet Tour Alsace med en 7.1 kilometer lang prolog i Sausheim. Team Joker-Byggtorget kommer til rittet som regjerende mestere, ettersom Vegard Stake Laengen vant rittet i fjor. I tillegg ble Bjørn Tore Hoem tredjemann.

Joker-Byggtorget stiller også i år med ønsket om å vinne, skal vi tro sportsdirektør Svein Erik Vold.

– Målsetningen er å vinne. Vi vant i fjor, og har med tredjeplassen fra i fjor, så vi ønsker å ta hjem seieren her, forteller sportsdirektøren til procycling.no.

Harde etapper

I kveld er det altså en kort prolog. Det er ikke lov å kjøre med temposykkel, og det er en teknisk løype med mye svinger.

På de resterende fire etappene er det en del bakker, men de største utfordringene blir unnagjort tidlig på etappene. Rittene blir dermed vanskelig å spå. Unntaket er lørdagens etappe, som har en profil som gir klatrere vann i munnen. Her er det flere tøffe stigninger underveis, før det avsluttes med en seig bakke opp til Lac Blanc. Denne etappen gjør at det kun er de sterkeste oppover som har sjanse på sammenlagtseier, ifølge Vold.

– Det er en skikkelig fjelletappe her, så det er nok ikke alle av våre som kan være med sammenlagt her, nei. Hele laget kan vinne etapper, men når det kommer til sammendraget så er det i utgangspunktet Bjørn Tore Hoem og Markus Hoelgaard vi kjører for.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VANT ETAPPE: I fjor vant eresfjordingen Bjørn Tore Hoem en etappe i Tour Alsace, og ble nummer tre sammenlagt. I år er han blant de sterkeste på et godt Joker-lag. FOTO: Elisa Haumesser

VANT ETAPPE: I fjor vant eresfjordingen Bjørn Tore Hoem en etappe i Tour Alsace, og ble nummer tre sammenlagt. I år er han blant de sterkeste på et godt Joker-lag. FOTO: Elisa Haumesser

– Vi får se litt hvem som er i best form. De må treffe med både dagen og taktikken. Vi får legge alt til rette, så har vi nok en god plan på hvem som skal vinne når vi kommer til det rette tidspunktet, hvis vi har muligheten. Det er fysikken som avgjør, i hvert fall delvis. I fjor kunne vi legge press på de andre fordi vi hadde flere som var høyt oppe i sammendraget.

– Vi kommer til å kjøre offensivt

Den 30 år gamle sportsdirektøren er klar på at det er umulig å gi noe fasit på hvordan de antatt lettere etappene blir, men poengterer at dersom det går mot spurt, er det Adrian Aas Stien som er mannen de spurter med.

– Hvis det blir hardt kjør i de tidlige fjellene, er nok ikke den frontgruppen stor etterpå. Men sannsynligvis roer det seg ned, eller så går det et brudd før fjellene. Vi kommer til å kjøre offensivt, men går det mot spurt er det fort Adrian som er vår mann, avslutter Vold.

Tagget med: , ,

Les også disse