BIKKJA FRA VOIEBYEN: Herman Dahl viste prov på god form etter to måneders rittpause. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Dahl kun slått av den belgiske mesteren i Alsace: – Føler jeg fikk ut det jeg hadde

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.08.19 19:09

Del på    

Spurtet til andreplass i første ritt på to måneder.

(procycling.no): Selv med et sterkt brudd som kjempet hardt, endte torsdagens etappe i Tour Alsace med en massespurt. Der var den nye belgiske mesteren Tim Merlier (Corendon-Circus) favoritten og belgieren innfridde favorittstempelet med å vinne etappen.

Meget gledelig var det Herman Dahl (Joker Fuel of Norway) som var nærmest Merlier og som dermed endte på andreplass foran stjerneskuddet Alberto Dainese (SEG Academy Racing)

– Jeg satt på hjulet til Merlier og så hadde han en opptrekker foran seg. Da opptrekkeren slo ut måtte jeg gå rundt ham på feil side, så da kom Nils Eekhoff (Development Team Sunweb) i mellom. Jeg måtte rundt ham og kom meg opp hjulet til Merlier, men han vant med en god sykkellengde, så han var suveren. Jeg var også ganske klart foran Dainese også, han er jo også meget rask, så det var en god spurt, sier Dahl til procycling.no.

– Var det noe du følte du kunne gjort annerledes?

– Hadde jeg ikke måttet gå rundt opptrekkeren og holdt hjulet hans, så vet jeg ikke. Men han er selvfølgelig veldig rask. Han vant jo nettopp det belgiske mesterskapet. Jeg føler jeg fikk ut det jeg hadde, slik det ble.

Første ritt på to måneder

Tour Alsace er Dahls første rittdeltakelse siden han brøt Tour of Norway for rett over to måneder siden.

Les også: Dahl tilbake etter trøblete vårsesong

– Man er jo alltid litt usikker når man har vært ute lenge og jeg slet jo en del i vår. Da er man litt usikker, men jeg har fått trent veldig mye og veldig bra i sommer. Jeg visste at formen var bra, men man er alltid litt spent før man er tilbake i manesjen, sier sørlendingen. 

Sammenlagt leder nå Merlier, etter at han var med på laget som vant den innledende lagtempoprologen onsdag.

Ny sjanse på søndag

Det gjør han nok neppe etter fredagens etappe. Da skifter virkelig rittet karakter, med målgang på toppen av La Plance des Belles Filles. Der er det nok ryttere som Andreas Vangstad og Bjørn Tore Hoem som skal kjempe om de gode resultatene for Joker, mens Riwal Readynez også har en norsk duo i Sindre Lunke og Krister Hagen med i rittet.

Lørdagens etappe er også en etappe for klatrerne, mens det trolig blir en massespurt på søndagens avsluttende etappe. 

– Blir målet å gå for seier der?

– Ja, jeg har blinket meg ut denne etappen og den siste etappen. De to neste dagene blir det å hjelpe laget. De hjalp meg bra i dag. Det så ut til at bruddet skulle holde inn med én runde igjen (22 kilometer), men så satt vi oss frem med Øivind Lukkedal, Ludvik Holstad og Ole Forfang, så da fikk vi tettet luka. Det var solid kjørt av dem, skryter Dahl.

Tagget med: , , ,

Les også disse