Prøv Procycling Pluss idag

KLATRET BRA: Andreas Vangstad ble nummer seks. Foto: FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Vangstad nummer seks til La Planche des Belles Filles: – Følte jeg kjørte smart

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.08.19 17:42

Del på    

Kunne ikke gjøre noe med et britisk supertalent.

(procycling.no): Krister Hagen (Riwal-Readynez) prøvde seg i et brudd underveis på den tredje etappen i Tour Alsace, men det var et samlet felt som kom inn La Planche des Belles Filles, den velkjente stigningen fra Tour de France.

Riktignok kjørte man ikke opp det siste lille stykket som på den sjette etappen i årets tour, men 5,7 kilometer à 8,6 prosent var mer enn nok til å smadre feltet oppover.

Best av de norske rytterne var Andreas Vangstad, som kjørte inn til en sjetteplass. 

– Det gikk i jevnt tempo oppover. Jeg måtte kjøre smart for å ikke gå på en smell. Så jeg slapp noen meter til et felt på syv-åtte mann, men jeg kjørte de jevnt inn igjen før den siste knekkeren før mål. Tror jeg ble bestemann i den gruppa. Jeg følte jeg kjørte smart oppover, sier Vangstad til procycling.no.

Seier til Pidcock

Nesten fra bunn angrep stortalentet Thomas Pidcock (Team Wiggins-Le Col). Han fikk med seg Alexander Evans (SEG Racing). De to var også sammen inn på den siste kilometeren, med partier på 20 prosent opp mot mål.

– De som vant stakk da det var rundt fire kilometer igjen til mål. Da var det ingen tanke på å bli med, sier Vangstad.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På slutten viste Pidcock seg som den sterkeste og vant etappen foran Evans. 20-åringen, som tidligere denne sesongen også vant U23-utgaven av Paris-Roubaix, leder dermed rittet sammenlagt før helgens to avsluttende etapper.

Rittet fortsetter med en ny klatreetappe lørdag.

– Jeg er greit fornøyd, selv om det var en sjetteplass. Det er en ny dag i morgen, hvor det er en tøffere etappe med flere og lengre bakker, sier Vangstad.

Tagget med: , , ,

Les også disse