NY TRIUMF: Sam Bennett tok sin tredje for sesongen på fjerde etappe av Vuelta a Burgos. Foto: Daniel Kalisz/Getty Images

Maktdemonstrasjon av Bennett i Vuelta a Burgos

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.07.20 16:45

Del på    

Iren angrep med 900 meter igjen og holdt helt inn.

(procycling.no): Sam Bennet traff med det meste på den fjerde etappen av Vuelta a Burgos.

Iren var både modig, sterk og taktisk klok i den lille knekkeren som var plassert på etappens siste kilometer.

Feltet samlet seg med tolv kilometer igjen og topplagene lå side om side med sine tog i fronten de neste minuttene.

Med 2700 meter igjen steg tempoet betraktelig. Groupama-FDJ og Bora-Hansgrohe dro side om side inn i et strekke med flere rundkjøring.

Groupama-FDJ kom best ut av det og med 1500 meter igjen hadde Demare tre mann foran seg. Herfra og inn var det Deceuninck-QuickStep som ledet. Like før kilometersmerket ventet en 180-graders sving som ledet inn i den avsluttende motbakken.

Like før svingen kom Shane Archbold fram med Michael Mørkøv og Bennett på hjul. Mørkøv tok over og guidet Bennett gjennom svingen. Dansken var uheldig og

En av hjelperne til Arnaud Démare gikk også ned i samme sving og skapte et øyeblikk med kaos i feltet.

Da grep Bennett sjansen. Den irske mesteren klinket til med omlag 900 meter igjen. Ingen var forberedet på akselerasjonen. Med vodlsomme klyv skaffet han seg raskt en ledelse.

Da motbakken flatet ut var det for sent for forfølgerne. Deceuninck-QuickStep-spurteren holdt helt inn og tok sin tredje seier for sesongen.

– Det var en hard og varm finale. Michael veltet dessverre i svingen. Men laget gjorde en fantastisk jobb og vi var der vi ønsket å være inn i svingen. Jeg kikket meg litt rundt etter krasjen og alle ventet et lite sekund. Jeg bestemte meg for å gå. Det var lengre enn jeg husket og det gjorde virkelig vondt. Men jeg klarte det, sier Bennett i seiersintervjuet etter målgang.

Tagget med: , , , ,

Les også disse