Bora-Hansgrohe's Polish cyclist Rafal Majka celebrates while crossing the finish line of the 14th stage of the 72nd edition of "La Vuelta" Tour of Spain cycling race, a 175 km race from Ecija to Sierra de la Pandera, on September 2, 2017. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Majka best på fjellavslutning i Vuelta a España

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 2.09.17 17:49

Del på    

Holdt unna for favorittene etter lang dag i brudd.

(procycling.no): Da Rafael Majka og hans bruddkamerater hadde drøye ett og et halv minutt til feltet ved bunn av den 12.7 kilometer lange stigningen til Sierre de la Pandera, var det få som trodde at polakken skulle holde unna.

Men en kombinasjon av knallgod kjøring fra Majka selv og lenge passiv kjøring fra favorittene sørget for at Majka klarte å holde luken ganske stabil. Da favorittene begynte å røre på seg med 4 kilometer til toppen, var det 1:20 ned fra Bora-hansgrohe-rytteren. Dog gikk avstanden fort ned da Vincenzo Nibali og Alberto Contador satte fart fra det svært reduserte feltet.

Majka holdt unna, og dermed sikret han seg sin etterlengtede etappeseier i årets Vuelta a España. Tour de France var Bora-rytterens mål i år, men veltet ut på den brutale Chambery-etappen.

– Jeg kom inn i vueltaen for sammendraget, men ble syk og ville dra hjem. Nå er jeg veldig glad. Jeg fikk god hjelp av laget, og det er grunnen til at jeg vant. Patrick Konrad (også i bruddet) gjorde en flott jobb for meg. Jeg hadde troen på at jeg skulle klare det, sa Majka etter etappen.

Froome med kontroll

Nibali og Contador fikk en god luke ned til Froome som kjørte sitt eget tempo. Da Nibali ikke fikk hjelp av den avtroppende spanjolen, ble luken fort tettet av Froome. Da benyttet Miguel Angel Lopez muligheten og angrep fra de andre favorittene.

Han holdt unna, og var 27 sekunder bak Majka i mål. Fire sekunder senere fulgte Nibali, Froome og Illnur Zakarin. Bahrain-Merida-rytteren sikret seg dermed 4 bonussekunder.

Det ble også litt endringer i sammendraget. Froome beholdt naturligvis ledertrøyen, men tapte da fire sekunder til sin italienske konkurrent. Esteban Chavez kjørte offensivt tidligere enn de i andre rytterne, men fikk det tungt på slutten. Han ble passert av Wilco Keldermann og Illnur Zakarin, og gikk ned til femteplass. En annen rytter som hadde en tung dag, var David de la Cruz. Han falt ned fra femte- til syvendeplass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BONUSSEKUNDER: Nibali tok fire bonussekunder på lørdagens etappe. Froome har fortsatt grei kontroll på den røde ledertrøyen. Foto: Tim De Waele.

Villella kapret flere klatrepoeng

Det gikk tidlig et brudd på lørdagens etappe. Etappevinneren Majka satt der med hjelperytteren Patrik Konrad, mens også innehaver av klatretrøyen, Davide Villella var til stede. Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Simon Clarke (Cannondale-Drapac), Rui Costa (UAE Team Emirates), Bart De Clercq (Lotto-Soudal), Luis Angel Mate (Cofidis), Stefan Denifl (Aqua Blue Sport) og Ricardo Vilela (Manzana Postobon) var de resterende rytterne i bruddet.

På de to kategoriserte stigningene underveis, hentet Villella poeng, og han økte dermed forspranget på klatretrøyen.

Bruddet ble naturligvis noe avskallet etterhvert. Ved foten av La Pandera var bare Majka, De Clercq og Rui Costa igjen. Da Majka angrep, var det over og ut for de to andre, og polakken startet på en lang og tung ferd mot toppen.

I hovedfeltet gjorde Odd Christian Eiking et forsøk på å henge med så lenge som mulig, og det var fra et sterkt redusert hovedfelt at nordmannen måtte slippe ti kilometer før mål.

Tagget med: ,

Les også disse