Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Contador kriger videre i La Vuelta

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.09.17 17:40

Del på    

Forsøkte nytt stunt på den 19. etappen.

(procycling.no): Thomas De Gendt (Lotto Soudal) tråkket opp på hovedscenen i Vuelta a España fredag, da sammenlagtfavorittene sa seg fornøyd med å spille annen fiolin på den 19. etappen til Gijón.

Alle utenom Alberto Contador (Trek-Segafredo) selvfølgelig. For mens bruddspesialisten De Gendt tok etappeseieren etter en lang dag i en stor utbrytergruppe, fyrte Contador et angrep i den siste klatringen til Alto de San Martín de Huerces 15 kilometer fra mål – med øye for en podieplass i Madrid i sitt aller siste ritt.

Den spanske veteranen startet dagen som femtemann sammenlagt – et drøyt halvminutt unna en plass blant de tre beste – og lå an til å tjene seg 45 sekunder da få kilometer gjensto av fredagens etappe.

34-åringen rykket til over San Martín de Huerces-toppen, fikk kontakt med lagkamerat Edward Theuns i utforkjøringen og så ut til å stjele verdifulle sekunder før lørdagens kongeetappe. Contador skulle imidlertid innhentes, 2.5 kilometer fra målstreken ble tandem-stuntet nøytralisert, etter at Team Sky hadde satt seg frem for å kjøre.

Dermed ble det ingen endringer i toppen av sammendraget foran den 20. etappen og den fryktinngytende finalen til Alto de L’Angliru. Da får Chris Froome (Team Sky) sin 18. dag i rød ledertrøye i denne Vuelta-utgaven, som briten later til å ha under brukbar kontroll med sin 1:37 store ledelse på Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) er tredjemann sammenlagt 2:17 bak, mens Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) er på fjerdeplass 2:29 bak – og Contador femtemann 3:34 bak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RINGEREV: De Gendt best i spurten på etappe 19. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Effektiv De Gendt

Lotto Soudals fjerde etappeseier i årets vuelta kom da De Gendt overlistet Jarlinson Pantano (Trek Segafredo) og Ivan Garcia Cortina (Bahrain Merida) på oppløpet i Gijón.

Lotto Soudals fjerde etappeseier i årets vuelta kom da De Gendt overlistet Jarlinson Pantano (Trek Segafredo) og Ivan Garcia Cortina (Bahrain Merida) på oppløpet i Gijón.

Trass i et heroisk soloforsøk fra Garcia Cortina, den Gijón-fødte neoproffen som syklet på hjemmebane, var det den rutinerte belgieren som kunne juble sesongens andre WorldTour-seier, etter etappeseieren i Critérium du Dauphiné i juni.

Fra det etter hvert så reduserte bruddet som rev seg løs tidlig på etappen, hadde også Rui Costa (UAE Team Emirates), Nicolas Roche (BMC) og Romain Bardet (Ag2r) sine forsøk mot slutten.

Inne på oppløpet hadde 28 ryttere (ingen Odd Christian Eiking (FDJ)) blitt til ti. Roche åpnet spurten og ble passert av Garcia Cortina. Men hjemmehelten ble også tuktet, av De Gendt som timet spurten perfekt, i det som var den ellevte bruddseieren i årets La Vuelta.

Tagget med: , ,

Les også disse