Prøv Procycling Pluss idag

SPURTKONGEN: Elia Viviani utklasset både Peter Sagan og Fernando Gaviria på tredje etappe av Tirreno-Adriatico. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Lynrask Viviani slo Sagan og Gaviria

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.03.19 16:25

Del på    

Spurtkongen seiret i Tirreno-Adriatico.

(procycling.no): Den 226 kilometer lange, og lite kuperte, etappen i Tirreno-Adriatico endte som ventet i en massespurt.

Flere lag kjempet om initiativet på siste kilometer, men da spurten gikk satt Viviani strålende plassert i tredje posisjon. Egen opptrekker satt først, med Sagan foran seg og egen opptrekker i front.

Peter Sagan åpnet spurten, men Elia Viviani virket å ha kontroll. Italieneren hadde i hvert fall få problemer med å passere slovaken.

Fernando Gaviria fulgte på hjul, men klarte ikke å komme forbi de to andre kamphanene.

Den italienske mesteren suste inn til seier, med god margin ned til Peter Sagan og Colombias raskeste mann.

Dermed ble det to strake triumfer for Deceuninck-QuickStep som også vant torsdagens etappe. Den belgiske seiersgrossisten er nå oppe i 17 seirer i 2019. For Viviani var det nummer fire for året.

– Jeg sier alltid at man alltid må regne med Peter Sagan. Han har så mye klasse sammenliknet med alle andre. Han har hatt litt trøbbel med kroppen i det siste, men når du ser hvordan han beveger seg på de siste kilometerne så er han utrolig. Jeg er veldig glad over å vinne foran han. Men jeg synes synd på ham, for det er ikke lett, sier Viviani i seiersintervjuet vist på Eurosport Norge.

Sagan har slitt med sykdom den siste tiden, men virket sprek i den teknisk krevende finalen.

– Det var en kaotisk spurt fordi alle lagene ville være først da det var en tricky avslutning. Alle sammenlagtrytterne ville også være der framme for å ikke tape tid. Vi mistet hverandre litt i finalen, så jeg var uten Richeze og Mørkøv, men hadde alltid én mann med meg. Stybar var der og dekket mye for meg i svingene. Da han så det stoppet opp litt så gikk han i front . Det var riktig fordi da var vi strukket ut gjennom de siste 500. Jeg fant det riktig hjulet som var Sagan sitt, og tenkte jeg var raskest på de siste 100, utbroderer Viviani om kampen på de siste kilometerne.

I Tirreno-Adriatico håper Viviani å prikke inn formen før Milano-Sanremo. Et ritt han aldri har vært enn nummer ni i.

– Dette var første spurt etter nesten 230 kilometer i år. Det er jeg fornøyd med. Det er noe annet å spurte etter 130 enn etter 230.

Slik gikk det til:

Av rytterne som fullførte andre etappe var kun Fabio Felline (Trek-Segafredo) falt fra.

Den flate, men meget lange, etappen startet rolig for feltet. Seks mann var dristige nok til å stikke av gårde i fredagens brudd.

Stepan Kurianov (Gazprom-RusVelo), Natnael Berhane (Cofidis), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Sebastian Schönberger (Neri Sottoli-Selle Italia), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) og Alexander Cataford (Israel Cycling Academy) var armadaen av prokonti-ryttere i teten gjennom dagen.

Opp som løver

Etter bare to mil var sekstetten hele seks minutter foran feltet. En mil senere var ledelsen vokst til syv.

En syk Tomasz Marczyński (Lotto-Soudal) stanset opp fra feltet og sto av rittet. Det samme gjorde Damiano Caruso (Bahrain-Merida).

Sykdom var ikke å spore i front, der ledelsen etablerte seg på omlag seks minutter.

Inn på de siste 100 kilometerne begynte avstanden å bli stadig mindre.

Ned som skinnfeller

Litt etter litt spiste feltet seg nærmere, og med fem mil til målstreken i Foligno var det kun fire minutter mellom tet og felt.

Bruddet ble halvert da flere ryttere slapp seg ned. Berhane, Tonelli, Schönberger og Cataford ble sittende igjen som tapre sjeler i første rekke av rittet.

Feltet kappet innpå. Men lot seg ikke flå uten kamp. 25 kilometer fra mål hadde de fortsatt to minutter. Det begynte å røyne på for de tre ensomme gjennom den lange etappen. Med 20 kilometer til målstreken hadde de bare 1:17 igjen.

Etappen endte i en massespurt etter at bruddet ble hentet fire kilometer igjen. Elia Viviani var raskest i spurten.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse