GOD STEMNING: Sindre Lunke var i godt humør før starten av Sundvolden GP, men andreplassen han endte opp med svir fortsatt. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Lunke: – Kjempeartig å kjøre inn resultater selv

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.05.19 09:00

Del på    

26-åringen stortrives i ny rolle i danske Riwal Readynez.

HØNEFOSS (procycling.no): Både Sundvolden og Ringerike GP ble preget av en 26 år gammel trønder. Sindre Lunke farget den norske UCI-helgen i de hvite og oransje fargene til Riwal Readynez.

Søndag tok han sin andre strake podieplassering da han tråkket inn til tredjeplass på torget i Hønefoss.

– De begynte å kjøre oss inn litt da vi nærmet oss Smeden. Da tenkte jeg at det var litt for tidlig å klemme på hardt og sitte igjen med to-tre mann. Selv om det er en lang bakke. Jeg ville heller ha gruppa inn hit og prøve å kjøre på da, sier Sindre Lunke til procycling.no etter målgang i Ringerike GP.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Men Kristoffer Skjerping ville ikke vente.

– Skjerping viste seg å være supersterk da han gikk der. Da var det bare meg og et par andre som greide å følge. Det var tre stykker som jobba, så klemte jeg til en gang til. Da var det meg og en ColoQuick-dude. Etter det var det bare oss to, og vi greide ikke å tette luka.

Trives i ny rolle

Etter to år i Team Sunweb og ett i Arkéa-Samsic, som dedikert hjelper alle tre år, er det en fornøyd 26-åring som nå har funnet seg til rette i nytt lag. I danske Riwal Readynez får han lov til å blomstre igjen.

– Jeg vet at jeg er en av de sterkeste. Men jeg må ta med meg det her. Det er kjempeartig å være på podiet, å kjøre finaler og å kjøre inn resultater. Å være roadcaptain er også gøy. Men det er kjempeartig å kjøre inn resultater selv. Jeg hadde ikke forventet at det skulle komme så tidlig som her etter mye sykdom og skader. Jeg må bare fortsette å kjøre offensivt de neste rittene. Det er Tour of Norway nå, og så er det høsten som blir det største målet med Arctic Race.

Det danske prokontinentallaget har 16 mann i stallen, der kun fem er eldre enn Lunke. WorldTour-erfaring er sjeldent i Riwal Readynez.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er dritartig. Det er mye morsommere å kjøre ritt nå enn i franske lag. Sunweb ga meg masse gode erfaringer, men det er artig å kjempe om seieren igjen.

– Jeg føler meg ikke så gammel. Selv om jeg har bikket over U23-klassen så sitter jeg med masse erfaring. Det er kjempeartig å være roadcaptain i de rittene du ikke er helt topp. Men jeg får masse gode roller her, så jeg trives veldig godt i laget.

Sundvolden svir

Nederlaget mot suverene Kristoffer Skjerping var det lite å gjøre med, og spurttapet mot danske Jeppe Aaskov (ColoQuick) er heller ikke noe Lunke dveler over.

– Det var i går som svei mest. Da vet jeg at jeg kunne vunnet. I dag er det ingen som greier å ta igjen vinneren. Det er veldig fortjent. Det beste jeg kunne vært i dag er nummer to, og jeg er ikke rask nok i spurten. Jeg prøvde å gamble litt med å gå seint, men det er ikke så mange hurtige fibre igjen. Det beste jeg kunne blitt var nummer to. Men Sundvolden svir fortsatt, konstaterer Lunke.

– Er det vell fortjent at Skjerping tar det i dag?

– Ja ja. Helt klart fortjent. Hvis vi hadde hatt Kamp, så kanskje han hadde greid å matche han. Men i dag var det helt overlegent, konstaterer en mer offensive Lunke. Som brukte to dager på å skinne i Ringerike, etter å ha syklet tre år i andres skygge.

Tagget med: , , , ,

Les også disse