SÅNN SKAL DET GJØRES! Amund Grøndahl Jansen fikk en klapp på skuldra av Dylan Groenewegen etter at 24-åringen fra Amsterdam tok etappeseieren under Tour of Norway-åpningen i Horten. Nå leder trolig det gode samarbeidet mellom de to til Tour de France denne sommeren. FOTO: Jarle Fredagsvik

SÅNN SKAL DET GJØRES! Amund Grøndahl Jansen fikk en klapp på skuldra av Dylan Groenewegen etter at 24-åringen fra Amsterdam tok etappeseieren under Tour of Norway-åpningen i Horten. Nå leder trolig det gode samarbeidet mellom de to til Tour de France denne sommeren. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

LottoNL-Jumbo sjefen avslører: – Det er en stor sjanse for at Amund sykler Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.05.18 22:52

Del på    

Så lenge han fortsetter å levere varene for Groenewegen.

HORTEN (procycling.no): LottoNL-Jumbo viste at de er i full gang med Tour de France-forberedelsene, når Edvald Boasson Hagen var blant navnene som ble kjørt av lasset på vei inn mot Storgata i Horten.

Før start omtalte Dylan Groenewegen deler av laget som «Tour de France-opptrekket» sitt, og i den skissen skal Timo Roosen være sisteopptrekker, mens Amund Grøndahl Jansen vanligvis vil være fartsholder fram til kilometersmerket.

Roosen skled ut i siste sving, noe som gjorde at nordmannen ble fartsholder helt inn til det svingte mot høyre og det kun gjensto 2-300 meter igjen til mål.

– Jeg hadde gode bein, så det gikk fint, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Massespurten under dag 1 av Tour of Norway, tok selvsagt lagkompis Groenewegen seg av (les mer om etappen her!).

Følger Dylan fram mot touren

Lotto-laget har endret på romerikingens sesongplan de siste ukene.

Det betyr at han likevel ikke kjører Tour des Fjords og Tour de Suisse, men at han reiser til Sierra Nevada i slutten av mai – og kun skal i aksjon under Slovenia rundt for profflaget i forkant av touren.

LIVE: Referat fra hele 1. etappe ligger her!

Begge steder skal også Groenewegen i aksjon. Om det har vært en hemmelighet at Grøndahl Jansen er Tour de France-aktuell, begynner det å bli en dårlig skjult en:

– Amund er veldig sterk, og jeg tror han kommer til å kjøre Tour de France. Han er en veldig bra rytter. Han er i tredjeposisjon på spurtopptrekket mitt og jeg tror vi trenger ham i touren, sier Groenewegen til procycling.no.

– Hvor mange mann trenger du rundt deg i touren?

– Jeg trenger tre eller fire mann bak meg. Det hadde vært bra. Det er bra at vi kjører dette løpet og at vi kan se hvordan det fungerer i spurtene.

Grøndahl Jansen: – Skjønner hvorfor dere spør

Også i fjor var det et fryktinngytende, nederlandsk mannskap som inntok Tour of Norway.

Fra det laget kjørte siden Tom Leezer, Robert Wagner og Timo Roosen det franske etapperittet.

Alt i januar ble nordmannen sendt både til Dubai Tour og Algarve rundt etter forespørsel fra Groenewegen. 24-åringen fra Amsterdam tok etappeseirer begge steder, og fulgte opp med å vinne Kuurne-Brussel-Kuurne før han igjen vant en etappe i Paris-Nice.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANNEN MED SVARET: Tidligere topprytter Nico Verhoeven er en av de som bestemmer om det blir Tour de France på Amund Grøndahl Jansen denne sommeren. – Akkurat nå ser det lyst ut for Amund, bekrefter han. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Det gode samarbeidet mellom de to er selve nøkkelen for at Tour de France-muligheten nå er i ferd med å materialisere seg:

– Skjønner du hvorfor vi nå spør?

– Ja, jeg skjønner hvorfor dere spør, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

– Hva kan du si nå om mulighetene dine?

– Jeg kan ikke si noe om jeg skal kjøre eller ikke, men jeg tror at muligheten er høyst tilstedeværende i og med at jeg har vært på gjennomkjøringen til en etappe og har en viktig rolle i toget til Dylan. At han fortsetter å vise form gjør også at man må støtte han så mye som mulig, når man har en så god rytter i laget.

– Han må gjøre som han gjorde i dag

Etter målgang i Horten, tok procycling.no også en prat med mannen som faktisk skal ta avgjørelsen.

Nico Verhoeven forteller at han nå sitter med en liste på 11 mann som fremdeles kjemper om uttaket til verdens mest prestisjetunge sykkelritt.

– Han har en reell sjanse til å få reise til touren. Han er i bra slag. Han gjorde det bra i klassikerne og er i spurtopptrekket rundt Dylan. Han er en våre kapteiner til Tour de France. Det er en stor sjanse for at Amund sykler touren denne sesongen, sier Verhoeven.

– Hva må han gjøre for å bli tatt ut?

– Det han gjorde i dag: Gjøre et godt opptrekk for Dylan. Det er ikke alltid opptrekket er perfekt, men i dag gjorde han et sterkt opptrekk, og det er han nødt til å fortsette med, påpeker den tidligere topprytteren.

Utfordrer sendt til California

Tidligere i sesongen besto opptrekket rundt Groenewegen av Roosen, Leezer og Grøndahl Jansen.

Av den trioen virker det som at Leezers sjanser ser dårligst ut. 32-åringen fra Haag ble sendt til Tour of California mens Tour de France-laget skulle drilles i Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RASKEST: Dylan Groenewegen viste seg som den beste på oppløpet i Horten, foran hjemmefavoritten Sondre Holst Enger. FOTO: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En avgjørelse som neppe gir ham den aller beste nattesøvnen.

– Han (Tom Leezer, vår anm.) er fortsatt med i vurderingen. Du kan ikke ta med seks ryttere til spurttoget. Du er nødt til å ta noen avgjørelser, og nå ligger Amund godt an. Han har gjort mange bra løp sammen med Dylan. Vi får se hvordan formen hans er om et par ukers tid. Men per nå ser det veldig lyst ut for ham.

Her finner du resultatene fra Tour of Norway!

Verhoeven innrømmer at trekket med å sende Grøndahl Jansen på høydeopphold og siden til Slovenia rundt, er sterkt knyttet opp mot det ventende Tour de France-uttaket.

– Det er et signal om vi tror på ham og at han kan gjøre et bra opptrekk for Dylan. Han har vist det mange ganger denne sesongen. Han er fortsatt ung, men nå er han inne i forberedelsene til Tour de France.

Utilnærmelig i Horten

Groenewegen tok sesongens sjuende seier, da han holdt unna for Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og Jon Aberasturi (Euskadi-Murias) på oppløpet i Horten.

– Amund og Timo gjorde en veldig god jobb for meg, selv om Timo skled litt ut i siste sving, fortalte Groenewegen etterpå.

Ettersom torsdagens etappe mellom Hønefoss og Asker av avkortet, stiger muligheten for at nederlenderen kan være med å kjempe om fire etappeseirer i løpet av uka.

Oppgaven til Grøndahl Jansen er åpenbar:

– Jeg skal prøve å hjelpe Dylan til så mange seirer som mulig før touren starter.

– Så vi kan skrive at du er Tour de France-aktuell i hvert fall?

– Det er nok en sjanse tilstedeværende. Det er gøy. Det hadde vært fint å kjøre der nede, innrømmer Grøndahl Jansen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse