Prøv Procycling Pluss idag

SATT I BRUDDET: Jelle Wallays var den første av flere angripere fra Lotto Soudal på femte etappe i Polen rundt. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Lotto Soudal hedret Lambrecht med offensiv kjøring

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.08.19 16:44

Del på    

Hagen og lagkompisene angrep flere ganger gjennom etappen.

(procycling.no): Sykkelhjulene trillet videre på den femte dagen av Polen rundt. Også for Lotto Soudal.

Det belgiske laget offentliggjorde onsdag kveld at de ville la rytterne bestemme selv om de ønsket å starte torsdagens etappe. Da rytterne tråkket ut av stratbyen Wieliczka var alle de seks lagkameratene til Bjorg Lambrecht å finne med startnummer på ryggen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gjennom de 153,8 kilometerne gjorde de alle sitt for å hedre sin avdøde lagkamerat.

Jelle Wallays angrep og gikk med i dagens brudd. Forsøket til belgieren ble kjørt inn med 35 kilometer igjen. Da fulgte både Harm Vanhoucke og Carl Fredrik Hagen opp med nye angrep.

Sistnevnte holdt unna lengst. Hagen fikk med seg Rodrigo Contreras (Astana) på veien opp dagens lengste stigning. Astana-rytteren var først over toppen og dermed ble det ingen klatretrøye på nordmannen. 30 kilometer fra mål var også Hagen kjørt inn.

27-åringen holdt dog følge med feltet inn til mål. Han ble til slutt nummer 49 på samme tid som etappevinneren og er nå 21. mann i sammendraget. Hagen er dermed den eneste Lotto Soudal-rytteren som er med i den store gruppen ryttere som har 24 sekunder opp til fortsatt ledende Pascal Ackermann.

Rittets mest krevende etapper kommer på torsdag og fredag.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TO PÅ RAPPEN: Luka Mezgec fortsetter den gode formen med en ny seier i Polen rundt. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Ny triumf for Mezgec

Flere ryttere forsøkte seg med angrep på de tre lokale rundene som utgjorde etappens 21 siste kilometer. Men ingen holdt helt inn.

Team INEOS tok skikkelig tak i finalen og tauet feltet de siste kilometerne. En motbakke på de siste kilometerne strakk ut feltet og sørget for syre i de rene spurterne.

Owain Doull og Tao Geogheghan Hart kjørt et enormt opptrekk for Ben Swfit. Såpass enormt at spurteren selv ikke hadde så mye å gi på de siste meterne.

Det hadde dog Luka Mezgec. Mitchelton-Scott-rytteren fulgte på bakhjulet til den britiske mesteren og hadde ingen problemer med å passere ham. hadde masse mer å gi. Og vant sin andre etappe i årets Polen rundt.

Eduard Prades (Movistar) tok andreplassen med Swift som nummer tre.

Les rittreferat under resultatene!

Slik gikk det til:

Kamil Gradek (CCC Team) og Szymon Rekita (Poland) var de to første som fikk en større luke. Duoen slet seg løs etter 13 kilometer og fikk etter hvert følge av den alltid bruddivrige Charles Planet fra Team Novo Nordisk.

Lotto Soudal-rytter Jelle Wallays klinket til og gikk etter. Kvartetten fikk raskt over tre minutter til feltet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De ble dog redusert til tre mann en kort stund da Gradek fikk trøbbel med sykkelen. Polakken jobbet seg etter hvert opp igjen.

Bora-Hansgrohe jobber

For å forsvare den gule ledertrøya til Pascal Ackermann, og forsøke å ta enda en etappeseier, var det Maciej Bodnar som startet drajobben for Bora-Hansgrohe.

Med 100 kilometer igjen hadde Rekita, Planet og Wallays kun to minutter.

Den mest kjøresterke mannen i teten, Jelle Wallays, spadde på med litt ekstra krefter. Det førte til at de fire klarte å strekke ledelsen over tre minutter igjen.

Men kampen ble vanskelig å vinne for de fire.

Offensive Lotto Soudal

Med 35 kilometer igjen ble de fire kjørt inn. Det tok ikke lang tid før enda en Lotto Soudal-rytter angrep.

Først forsøkte Harm Vanhoucke å støte. Men da han ikke kom av gårde var det lagkamerat Carl Fredrik Hagen som angrep for å hedre Bjorg Lambrecht.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nordmannen fikk med seg Rodrigo Contreras (Astana) i forsøket. De holdt unna noen kilometer før Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) kjørte seg opp. Men i utforkjøringen var det vanskelig å holde feltet fra livet. Etter en ny samling var det Matej Mohoric (Bahrain-Merida) sin tur.

Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) og Simon Geschke (CCC Team) fikk kontakt med den offensive sloveneren. Ut på de tre lokale rundene, med 21 kilometer igjen, ledet trioen med 21 sekunder.

Flere lag til pumpene

De tre arbeidet godt sammen gjennom den første 7,2 kilometer lange runden. Deceuninck-QuickStep begynte å bidra i jakten, men resultatet med to runder igjen var fremdeles en økende ledelse.

Ut på nest siste runde hadde Grmay, Geschke og Mohoric 29 sekunder å leke med.

QuickStep og Bora dro opp tempoet ytterligere og skapte skikkelig strekk i feltet. På kun noen kilometer halverte de avstanden fram til bruddet.

Et stadig mer utmattet brudd var nesten slukt ut på siste runde. De seks sekundene som var igjen smeltet raskt bort.

Bora-Hansgrohe tauet knallhardt i feltet for å holde det på én linje, men med tre kilometer igjen tok de et hvileskjær. Da klinket Team Ineos til med enda en fartsøkning.

Hardkjøret sørget for et strukket felt, men ingen kom av gårde. Lopez og Formolo forsøkte, men holdt ikke lenge.

Det endte i en spurt der Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) nok en gang var den raskeste.

Tagget med: , , , ,

Les også disse