Prøv Procycling Pluss idag

KAN FÅ SJANSEN: Carl Fredrik Hagen er en av de to rytterne Lotto Soudal håper skal få til noe på kongeeappen i Tyrkia rundt. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Magevirus ødela Tyrkia rundt-sjanse for Hagen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.04.19 08:00

Del på    

Var forespeilet å kunne gå for sammendraget.

(procycling.no): Tyrkia rundt kunne ha blit en gylden sjanse Carl Fredrik Hagen denne uka. WorldTour-rittet har trukket til seg et kobbel av skarpe spurtere, men de seks WorldTour-lagene som stiller til start har ikke tatt med seg sine beste klatrere.

Oppgård-mannen ble nevnt i favorittsjiktet av danske feltet.dk, mens kun Ben O’Connor (Dimension Data), Merhawi Kudus (Astana) og Raul Alarcon (W52/FC Porto) ble vurdert til mer enn nordmannens tre stjerner. Lite hjelper det da Hagen våknet opp med sykdom i kroppen foran starten i Istanbul.

– Dessverre ingen Tour of Turkey på meg. Jeg våknet etter en god natts søvn, men siden jeg reiste meg opp av senga har jeg vært svimmel og kvalm. Jeg spiste bare en liten baguette-bit til frokost. Legen sjekket og de mener det er en mageinfeksjon. Jeg kastet opp litt, og laget ville ikke la meg start. Jeg føler det er nok uflaks nå, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

Spurt og manglende rutine

Med nordmannens forfall har ikke Lotto Soudal noen veldig gode kort å spille på sammendraget.Laget som landet i Istanbul på søndag er langt fra noe klatrelag. Makswatt og kjørestyrke på flatene er nøkkelen for å dra Caleb Ewan til seier.

Roger Kluge og Jasper De Buyst skal gjøre en jobb for australieren i massespurtene. Utover det stiller Lotto-laget med en relativt uerfaren trio i Enzo Wouters, Harm Vanhoucke og danske Rasmus Iversen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hva klatring angår, er det femte etappen der det virkelig gjelder. Dagen i forveien blir også viktig, men der er avslutningsbakken bare drøye to kilometer. På lørdag skal de opp et fjell på tolv kilometer med over ni prosent i snitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CALLE I FRONT: Carl Fredrik Hagen var først inn på første grusparti, med Wellens på hjul under Strade Bianche. I Tyrkia kan han få sjansen til å kjøre for egne sjanser. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Det er noen harde finisher. Det er spesielt én bakkefinish som er knallhard. Ellers så er det jo en ganske spurtvennlig profil på løpet her. Så det er en grunn til at de store WorldTour-lagene som er her hovedsaklig har med spurtere. Men det er hardt og kan være fare for litt vind. Når det er mange prokonti-lag så blir det ofte mer angrep og litt villmannskjøring til tider så det er ikke gitt at det blir rolig, vurderte Hagen selv – før han altså ble rammet av sykdom.

– Det er noe dritt

Etter gode opplevelser i Algarve rundt og deler av Tirreno-Adriatico, har det nå blitt mye stang ut for 27-åringen. En velt under det italienske etapperittet gjorde at han pådro seg en infeksjon i etterkant. Dermed mistet han deltakelsen i Catalonia rundt. Nå mister han også Tyrkia rundt.

I forkant mente han at treninga hadde gått bra etter pausen i etterkant av Tirreno.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er noen uker siden forrige ritt men jeg har trent såpass mye bra synes jeg. Mye ritt-simulerende økter så jeg føler egentlig ikke at det skal bli noe sjokk på beina å kjøre ritt igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INFEKSJON ETTER VELT: Carl Fredrik Hagen gikk i bakken på den fjerde etappen i Tirreno-Adriatico. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

I stedet blir det nå hjemreise fra Tyrkia så fort som overhodet mulig:

– Ja, det er noe dritt. Det var ikke dette jeg ville og har trent hardt for – men det er vel en del av gamet. Jeg venter på å få flight hjem. Enten i dag eller i morgen, sier han til procycling.no tirsdag.

PS: Romandiet rundt kan nå bli den neste opptredenen for Carl Fredrik Hagen for Lotto Soudal.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse