FOTEN I BAKKEN: Sakarias Koller Løland ble hindret av velten som gikk i feltet på siste runde i Alkmaar. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Løland beste norske hos juniorgutta

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.08.19 18:41

Del på    

Punktering og velt gjorde EM-rittet vanskelig for landslaget.

(procycling.no): De norske juniorgutta klarte ikke å preget fellesstarten i EM i stor grad.

Ti runder i en teknisk krevende løype i Alkmaar på 11,5 kilometer lå foran rytterne på startstreken. Da hovedfeltet la ut på siste runde var det kun en nordmann igjen av de seks som startet rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tord Gudmestad hang med lenge, men punkterte med tre runder igjen. Dermed var kun Sakarias Koller Løland igjen. Norges siste håp fikk en trøblete inngang til finalen da det gikk en velt med 8,5 kilometer igjen. Den norske juniorsyklisten måtte sette en fot i bakken, men kom seg etter hvert i gang med jakten på feltet.

Det kostet krefter, men unggutten jobbet seg opp igjen sammen med flere andre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SUVEREN: Andrii Ponomar fra Ukraina kjørte fra feltet og vant i ensom majestet i Alkmaar. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Samtidig tapte feltet kampen mot utbryterne. Andrii Ponomar (Ukraina) tråkket inn til et suverent gull i ensom majestet etter et angrep før siste runde. Bak ham fulgte tre mann som kjempet om sølv og bronse. Tyske Maurice Ballerstedt var best av dem foran italienske Andrea Piccolo. Fjerdeplassen gikk til Enzo Leijnse fra Nederland.

I spurten som fulgte i feltet kom ikke Løland helt fram og endte til slutt på 15. plass i EM-rittet.

Les rittreferat under resultatene!

Frankrike jobber

Med fire runder igjen hadde en kvintett skaffet seg en ledelse på 30 sekunder.

Maurice Ballerstedt og Marco Brenner (Tyskland), Andrea Piccolo og Tomas Trainini (Italia) og Enzo Leijnse (Nederland) jobbet fremragende sammen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I feltet hadde et lag bestemt seg. Frankrike sendte alle mann til pumpene, men til tross for det iherdige arbeidet klarte de ikke å ta mer enn et par sekunder.

De forsvant fra fronten av feltet. Da benyttet Milan Fretin (Belgia) seg av muligheten og klinket til. Belgieren holdt unna noen minutter før han ble slukt av feltet. Så stakk en ny trio av.

Lite kjør i feltet

Tre runder fra målstreken var tetkvintetten 14 sekunder foran Andrii Ponomar (Ukraina), Lars Van Ryckegheim (Belgia) og Gleb Karpenko (Estland).

Et uorganisert felt slet med å få fart på kjøret og var fortsatt 30 sekunder bak lederne. Sakarias Koller Løland satt først av de norske.

Før nest siste runde kom trioen seg opp til første gruppe som dermed vokste til åtte ryttere.

Flere i bakleksa

Nasjoner som Frankrike, Norge og Danmark hadde ikke klart å få med en mann i teten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Til slutt var det vertsnasjonen Nederland som ikke var helt fornøyde med å kun ha Leijnse der framme. Sammen med Frankrike fikk de økt tempoet i feltet.

Ledelsen sank raskt til 20 sekunder ut på nest siste runde. Hardkjøret fortsatte hos forfølgerne.

Siste runde

Da klokkene ringte i Alkmaar, med 11,5 kilometer igjen, hadde Andrii Ponomar fra Ukraina skaffet seg noen sekunder på resten av bruddet for den siste runden begynte.

Nederland tok tak i feltet og var 15 sekunder bak den ensomme leder.

Sakarias Koller Løland var fortsatt den enste nordmannen i feltet. Hans vei til en god plassering ble litt lengre da en velt gikk åtte kilometer fra mål. Løland måtte sette en fot i bakken men startet raskt jakten på feltet igjen.

Trøkket var strålende i Ponomar. Ukraineren gampet på videre foran de tre nærmeste fra bruddet. Inn på siste kilometer hadde han fremdeles tolv sekunder.

I feltet gikk det ikke raskt nok og det ble et solid sologull til Ponomar.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse