Prøv Procycling Pluss idag

Foto: AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

- Mitt livs beste tempo

Procycling
Tips meg

Publisert 15.07.16 21:24

Del på    

Mollema opp til 2.plass sammenlagt etter sterk tempo.

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) følte seg nok noe snytt etter den kaotiske målgangen ved Chalet Reynard torsdag, men under fredagens tempo til Pont d’Arc fikk nederlenderen kraftig oppreisning.

Selv om Mollema var den første til å krysse målstreken fra favorittgruppen på Mont Ventoux, var han ikke fornøyd med hvordan kommisærene regnet ut tidsdifferansene da rittet ble nøytralisert ved en ekstraordinær bruk av trekilometers-regelen.

Belønningen i form av tjent tid i sammendraget var derfor beskjeden etter god klatring på «Giganten i Provence», men etter den 37 kilometer tempoen i Ardeche-området ble avstandene av betydning. Med sin sterke 6.plass på etappen – 1:53 bak etappevinner Tom Dumoulin (Giant-Alepcin) og 51 sekunder bak Chris Froome (Team Sky) – har Mollema klatret fra fjerde- til andreplass sammenlagt.

– Ingen tvil, dette var mitt livs beste tempo. Jeg var godt forberedt og visste etter rekognoseringen at løypa passet meg veldig bra. Jeg trente mye på temposykkel og jeg hadde en lettere sykkel spesifikt for i dag, sier Mollema – som nå er den eneste som ligger innenfor to minutters avstand på sammenlagtleder Froome, 1:47 bak, med Adam Yates (Orica-BikeExchange) et snaut minutt bak der igjen.

– Det var hele tiden mye vind og det tror jeg var en for del for meg ettersom jeg er vant til mye vind i Nederland. Det var farlig på enkelte punkter, men i det store og hele klarte jeg meg fint. Dette var en utrolig tøff tempo. Starten gikk oppover, også på de siste tre kilometerne, der man trengte ekstra kraft. Ved bunn av siste bakke tok jeg et pust i bakken og gikk full gass opp til toppen.

– Luken til Froome er stor, og jeg er fornøyd med posisjonen min nå. Det er lenge igjen, jeg føler meg bra og selvsikker på at jeg kan holde plassen min.

Tagget med: , ,

Les også disse