Prøv Procycling Pluss idag

TOUR-FAVORITTER: Chris Froome (til v.) og Richie Porte er blant de aller største favorittene til å vinne Tour de France denne sommeren. REUTERS/Stephane Mantey/Pool

LIVE-referat: Gigantene fikk trøbbel i Alpene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.07.16 12:50

Del på    

Både Froome og Porte ble hindret av velt. Les referat!

(procycling.no): Uten uforutsette hendelser er det rimelig å anta at Chris Froome vinner årets Tour de France.

Bak ham vil de hete seg til på de neste to etappene i Alpene.

Bauke Mollema ligger 3:52 bak Froome. 24 sekunder etter ham ligger Adam Yates, som igjen er på skuddhold av både Nairo Quintana, Romain Bardet og kanskje også Fabio Aru.

Les også: Opptakt til den 19. etappen

For å kapre plasseringer i sammendraget så sent i rittet, må det angripes. Det er selvsagt BMC Racing, Movistar og Astana klar over.

Etter at Chris Froome økte forspranget igjen i går, begynner også han å se mot triumfbuen og Paris.

– På stadiet i rittet vi er i nå, handler det om hvem som har mest krefter igjen. For min del vil det meste dreie seg om å holde seg unna trøbbel, sa han under gårsdagens seiersintervju.

Den 146 kilometer lange etappen sender rytterne rett inn i en ukategorisert stigning. Det vil hjelpe sterke klatrere med å etablere dagens brudd.

Fra kilometer 32,5 og i løpet av etappens resterende 113,5 kilometer venter så fir fjell. Én førstekategori, én andrekategori – og så kommer finalen opp Montée de Bisanne og fjellavslutning opp mot Saint-Gervais-Mont Blanc.

Forvent spektakulære TV-bilder fra Mont Blanc og dramatikk blant sammenlagtrytterne på dagens etappe.

Tagget med: , , , ,

Les også disse