TO PÅ RAD: Lørdag tok Andreas Leknessund sitt andre strake NM-gull på tempo. Foto: Uno-X

Leknessund slo Foss i kampen om NM-gullet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.07.20 19:32

Del på    

En strålende avslutning sikret Uno-X-rytteren enda et år i mestertrøya.

(procycling.no): Da Andreas Leknessund (Uno-X) passerte fire kilometer, som siste startende i lørdagens tempo-NM, hadde fem mann skilt seg ut.

Iver Johan Knotten (Team Coop) sto med bestetid på punktet, tre sekunder foran Stein-Erik Eriksen (Team ColoQuick) med Leknessund like bak. Tobias Foss hang også med.

Halvveis ut i rittet var det to mann igjen som lå så og si likt. 17,5 kilometer med tempo var fullført. Kun et halvt sekund skilte mellom Tobias Foss sin bestetid og Andreas Leknessund på andreplass.

Uno-X-rytteren gjorde det han stadig oftere gjør i kampen mot klokka, han avsluttet på strålende vis. Med 13,5 kilometer igjen var Leknessund i ledelsen med seks sekunder. Seks kilometer senere var det ni sekunder som skilte de to i kampen om gullet.

Foss økte til samtlige på lista bak seg, men klarte ikke å ta igjen den temposterke nordlendingen.

Jumbo-Visma-rytteren fullførte den 35 kilometer lange NM-tempoen på tiden 42:19.4.

Ute i løypa passerte Leknessund punktet på 31 kilometer og var nå 13 sekunder raskere enn Foss.

21-åringen økte også på de siste kilometerne og ble til slutt norgesmester på tiden 42:03.6 med snaut 15 sekunder ned til sølvmedaljør Foss.

Søren Wærenskjold (Joker Fuel of Norway) var best av resten på bronseplassen, 1:04.5 bak gullvinneren. Knotten og Eriksen fulgte på de neste plassene.

Tett kamp om juniorgullet

I juniorguttas temporitt i Landgangen sto kampen om gullet mellom Johannes Staune-Mittet (Lillehammer CK) og Per Strand Hagenes (Sandnes SK).

Staune-Mittet hadde åtte tideler til klubbkompis Truls Nordhagen etter fire kilometer, med Strand Hagenes på femteplass fire sekunder bak.

Etter 15 kilometer, halvkjørt temporitt, var maktbalansen i ferd med å vippe over til Sandnes-syklisten. Staune-Mittet ledet fremdeles, men var kun halvannet sekund foran Strand Hagenes.

Nordhagen hang fremdeles med og var to sekunder bak lederen, men derfra og inn maktet ikke Lillehammer-syklisten tempoet til de to beste.

Strand Hagenes, som var siste startende, hadde mest vann på mølla derfra og inn. 39:58.7 ble sluttiden som dyttet Staune-Mittets 40:07.2 ned til sølvplass.

Gullet gikk til Sandnes og Per Strand Hagenes med ni sekunders margin. Bronsen sikret Truls Nordhagen, 34 sekunder bak vinneren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse