NESTEN: Andreas Leknessund hang med helt til det siste på lørdagens etappe i Fredsrittet. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

Leknessund kjempet om seier på kongeetappen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.06.19 17:45

Del på    

Nordlendingen hang med helt til siste kilometer i Fredsrittet.

(procycling.no): Det norske U23-landslaget jobbet i front av feltet gjennom store deler av lørdagens etappe i det tsjekkiske Fredsritttet. I den siste bakken klarte nesten Andreas Leknessund å ta seieren de hadde håpet på.

På den siste kilometeren av kongeetappen var det fire mann som gjorde opp om triumfen. Clement Champoussin (Frankrike), Ilan Van Wilder og Mauri Vansevenant (Belgia) og Andreas Leknessund.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De belgiske U23-gutta benyttet seg av overtallet, og til slutt var det Van Wilder som stakk av med etappeseieren foran franske Champoussin. Vansevenant tok den siste plassen på podiet, mens Leknessund trillet over målstreken som fjerdemann.

– Laget kjørte veldig bra. På den siste biten ble det mye støting, og veldig lureløp. For min del skulle jeg heller ønsket jevnt kjør, sier Leknessund til procycling.no om seierskampen på siste kilometer.

Leknessund er nå Norges beste kort i sammendraget, der han er fjerdemann med 1:13 opp til fortsatt ledende Stefan Bissegger. Én etappe gjenstår.

– Vi skal selvfølgelig prøve å angripe. Jeg tipper det er mange som vil det. Løypa er hard, så det kan bli spennende. Vi kommer til å prøve å få til noe, selv om det sannsynligvis blir veldig vanskelig, forteller det 20 år gamle stortalentet.

Norge preget etappen

Den 148,5 kilometer lange kongeetappen strakk seg fra Krnov til Dlouhé Stráné, og de to klart største utfordringene kom på de siste fire milene.

En tolv kilometer lang stigning var første skikkelige utskilling, og den skulle klatres to ganger. En liten ekstra stigning var lagt til den siste kneika som førte rytterne opp til målstreken på 1312 meter over havet.

Tsjekkiske Vojtěch Řepa gikk av gårde i brudd med nederlandske Daan Hoole. De to fikk dog aldri den helt store ledelsen. Syv mil fra målstreken var de kjørt inn.

Kort tid etter begynte de norske U23-gutta fra Uno-X å kjøre. Rittlederen, som vant på fredag, Stefan Bissegger (Sveits) måtte slippe tidlig i de siste stigningene.

Det var i disse bakkene at landslaget i rødt, hvitt og blått sprengte feltet. Tobias Foss og Torjus Sleen sitt kjør sørget for at det til slutt bare var syv mann igjen i første gruppe. Her var Leknessund med som eneste norske.

En 171,5 kilometer lang etappe gjenstår i firedagersrittet. Den er også av det meget kuperte slaget, men bakkene er ikke like lange som på lørdagens etappe.

Tagget med: , , ,

Les også disse