BEKYMRET: Patrick Lefevere frykter mange sponsorer vil trekke seg fra sykkelsporten om det ikke blir noen ordentlig 2020-sesong. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Lefevere: – Sportens modell kan kollapse

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.03.20 15:02

Del på    

QuickStep-sjefen frykter de økonomiske konsekvensene av koronaviruset.

(procycling.no): Covid-19-viruset har sørget for avlysninger og utsettelser i hopetall i sykkelsporten. Nesten hele den europeiske vårsesongen forsvant som en følge av koronaspredningen.

Sjefen i Deceuninck-QuickStep, Patrick Lefevere, frykter at viruset etter hvert skal ramme den belgiske seiersgrossisten.

– Jeg blir bekymret av det jeg leser. Hver dag er jeg redd for at en rytter eller noen i støtteapparatet skal ringe meg og si at de har blitt syke. Med Davide Bramati og Davide Ballerini så har vi to folk som lever i Bergamo, den hardest rammede byen i Europa, skriver Lefevere i Het Nieuwsblad.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

65-åringen innser at det finnes viktigere ting enn sykkelsporten, men frykter dog for sportens fremtid.

– Jeg skjønner at i det store bildet, så er sykkelsporten bare en fotnote. Men jeg er sykkelmanager, så jeg er også bekymret.

– Alle selskaper som driver eksport ser en nedgang i tallene sine. Overskuddet er ofte det som brukes på markedsføring. Det vil være naivt å tro at de økonomiske effektene av koronakrisen ikke også vil treffe sykkelsporten, konstaterer QuickStep-sjefen.

At vårklassikerne ryker er et stort slag for den belgiske bauen som har nettopp brosteinen som en viktig arena for lagets sponsorer. Skulle Tour de France også ryke vil konsekvensene være enda større mener Lefevere.

– Da snakker vi total katastrofe. Det vil være dumt å ikke regne med at det forsvinner. Jeg ser alltid på best mulig utfall og verst mulig utfall. Det beste er at vi kjører igjen i juni. Det verste er at sesongen er over. Jeg er kanskje pessimist, men hvem våget å forutse for tre uker siden at halve Europa skulle være under husarrest, spør belgieren.

Lefevere tror både Deceuninck og QuickStep vil ha tålmodighet dersom det ikke blir store sykkelritt i 2020. Men han frykter at ikke alle lag er så heldige.

– Jeg krysser fingrene. Organisasjoner som ASO kan ta et par slag, det kan ikke lagene. Hele sportens modell kan kollapse om det ikke blir noen Tour de France.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse