BEKYMRET: QuickStep-sjef Patrick Lefevere. FOTO: © Tim De Waele/Getty Images

Lefevere har endelig kroket Viviani-erstatteren

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.12.19 08:10

Del på    

Sam Bennetts drøm går i oppfyllelse.

(procycling.no): Dette har du nok skjønt at kom til å skje en god stund allerede, men nå er det nå en gang slik at en overgang i den internasjonale sykkelsporten ikke er offisiell før minst to parter er enige.

Sam Bennett er nå offisielt Deceuninck-Quicksteps nye spurter. Og han tar med seg sin trofaste «lead out-guy», Shane Archbold, vekk fra BORA-hansgrohe.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Iren hadde opprinnelig takket ja til å forlenge med det tyske laget, men angret seg da to plasser åpnet seg i Patrick Lefeveres spurt- og brosteinsmaskineri. Det tyske laget er godt skodd med henholdsvis vinneren av poengtrøya fra Giro d’Italia (Pascal Ackermann) og Tour de France (Peter Sagan) i stallen fra før av, og ga etter hvert slipp på sitt irske «tredjevalg».

– Jeg er henrykt over å få muligheten til å signere for Deceuninck-Quickstep, laget jeg hadde en plakat av på veggen da jeg var liten, sier Bennett i en uttalelse fra det belgiske laget.

– Jeg husker jeg dro på et løp med An Post og så at Quick Step var til stede. Jeg ble skremt bare av tilstedeværelsen av et så stort lag. Jeg trodde aldri jeg kom til å bli god nok til å signere for dem, så å kunne si at jeg kjøre for dem er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke vente med å komme igang med treningen og konkurransene for dem, legger han til.

Et forynget Quickstep

Dermed er også Deceuninck-Quickstep komplette foran 2020-sesongen. Lefevere har lykkes med igjen å forynge mannskapet sitt.

Med den jobben hjalp det jo godt på å slippe Philippe Gilbert (37) tilbake til Lotto Soudal og opptrekker Maximiliano Richeze til UAE Team Emirates. Hullet etter Elia Viviani skulle selvsagt også tettes.

Quickstep-laget har både Fabio Jakobsen og Álvaro Hodeg (begge 23 år) i stallen, men er naturligvis nokså tilfredse med å få inn 29 år gamle Bennett.

– Omstendighetene rundt Sams overgang har blitt veldokumentert andre steder, men jeg er overlykkelig over endelig å ha ham ombord, sier Lefevere.

Havnet i voldgiftspanelet

Tvisten mellom BORA og Quickstep havnet i voldgiftspanelet til UCI ettersom Bennett hadde signert en intensjonsavtale om å forlenge med hans daværende arbeidsgiver.

I ettertid hevdet Lefevere at BORA ville la iren dra om Álvaro Hodeg kom motsatt vei, men det ble aldri gikk grønt lys for en slik «hestehandel».

I løpet av årets sesong kjørte Bennett så skarpt tidlig på året at han faktisk ble vurdert blant favorittene til å vinne Milano-Sanremo. Han tok etappeseirer i alle rittene han kjørte i oppkjøringa til årets første monument: Én i Vuelta a San Juan Internacional, én under UAE Tour og to under Paris-Nice.

En problem for Bennett i det tyske laget har vært at Ackermann og Sagan har blokkert for hans tilstedeværelse under Giro d’Italia og Tour de France. Med to yngre spurtere ved hans side i hans nye arbeidsgiver, ser det på papiret enklere ut for ham å få sin sjanse i treukersrittene han drømmer om.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Også Archbolds overgang var viktig for Lefevere etter å ha gitt slipp på både Richeze og latt Fabio Sabatini følge Viviani til Cofidis.

– Han (Shane) er ekstremt dyktig på det han gjør og er med rette ansett som én av de beste opptrekkerne i verden, sier Lefevere.

Deceuninck-Quickstep har nå 27 ryttere under kontrakt foran 2020 sesongen, og sier seg fornøyde med det.

Inn har Bert Van Lerberghe (Cofidis), Stijn Steels (Roompot-Charles), Andreas Baigioli (Colpack), Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec), Davide Ballerini (Astana), Joao Almeida, Ian Garrison ( begge Hagens Berman Axeon), Mauri Vansevenant (EFC-L&R-Vulsteke), Jannik Steimle (Voralberg), Sam Bennett og Shane Archbold (begge BORA-hansgrohe) ankommet.

Ute er Viviani, Sabatini, Enric Mas, Davide Martinelli, Richeze, Gilbert og Eros Capecchi.

Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Zdenek Stybar, Michael Mørkøv, James Knox, Iljo Keisse, Pieter Serry og Remco Evenepoel blir værende i laget videre.

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse