TIL KRISTOFFS LAG: Fernando Gaviria melder overgang fra Quick Step-Floors til UAE Team Emirates

TIL KRISTOFFS LAG: Fernando Gaviria melder overgang fra Quick Step-Floors til UAE Team Emirates, avslører QS-sjef Patrick Lefevere. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Lefevere bekrefter sjokkovergang: – Det er store penger for ham

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.10.18 17:28

Del på    

Fernando Gaviria blir lagkamerat med Alexander Kristoff.

(procycling.no): Det er bare å brette opp ermene, Alexander Kristoff. I 2019 får UAE Team Emirates en ny supersprinter: Kolombianeren Fernando Gaviria.

Det bekrefter Quick Step-sjef Patrick Lefevere i et intervju med nederlandske wielerflits.nl. Her beskriver han 24-åringens avskjed som «smertefull».

– Han vant to etapper i touren denne sommeren og bar den gule ledertrøya, så selvsagt smerter det meg, sier 63-åringen til nettstedet.

– Det er store penger for ham

Overgangen har økonomiske årsaker. Tidligere i år manglet Quick Step-Floors en navnesponsor, og Lefevere ga selv rytterens agent klarsignal til – diskret – å sjekke interessen hos konkurrerende lag.

– Sånn er den økonomiske realiteten. Det har jeg lært for lenge siden. Det viser at du ikke må reagere emosjonelt på summene (som råder), men være mer edruelig, på vestflamsk vis, sier Lefevere.

Les også: – Gavirias framtid uavklart

Ifølge ham får Gavirias agent 17 prosent av pengene. Belgiske medier har skrevet at spurteren har ligget på en årslønn rundt 2 millioner euro i Quick Step.

– Dette er ikke konkrete tall, men si han tjener 500.000 euro mer der (i UAE). Det er store penger for ham. Og kanskje spesielt for utøvere fra Sør-Amerika, forklarer han.

Stoler på Hodeg, Viviani og Jakobsen

Lefevere mener det ikke var noen vei tilbake når Gaviria først fikk et lukrativt tilbud fra UAE.

På tross av at han har ett år igjen av sin eksisterende kontrakt og at de økonomiske rammene i Quick Step-leiren er romsligere med sponsoravtalen fra Decueninck Plastics, ligger veien fri for en overgang til laget som også har Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen på lønningslista.

– Man er nødt til å ta noen valg. Jeg både tror og håper at vi kan gjøre livet vanskelig for ham med Álvaro José Hodeg, Fabio Jakobsen og Elia Viviani i våre rekker, sier Lefevere.

Overgangen er også overraskende ettersom Quick Step har hatt en spinnvill sesong med hele 73 triumfer og et strålende spurtopptrekk, mens flere av rytterne i UAE Team Emirates har underprestert og laget totalt står med kun 13 triumfer i år. Av dem har Alexander Kristoff stått for 5 av dem.

Det var Gazzetta dello Sport som først meldte at Gaviria var aktuell for UAE-laget. Senere har også TV 2 Sporten fått vite at kolombianeren får med seg «flere ryttere fra Quick Steps opptrekkertog».

I tospann med Kristoff

Nå blir det spennende å se hva duoen kan få til sammen i løpet av 2019-sesongen.

Kristoff har tidligere uttalt følgende til procycling.no om overgangsryktene:

– Jeg vil jo ikke være den raskeste rytteren i laget hvis han kommer, så det ville jo sannsynligvis ha vært skadelig for mine Tour de France-sjanser. Men ellers i sesongen er det jo mange doble program, så jeg tipper jeg hadde fått mine sjanser og. Det ville jo satt mer fokus på spurtene i laget, noe som hadde vært positivt. For nå synes jeg det er mye klatrere og ikke alt for mye fokus på spurt eller klassikerne.

PS: Det er uvanlig at sykkelryttere bryter ut av kontrakten før utløpstiden, men det skjer samtidig fra tid til annen. Tom Boonens overgang fra US Postal til Quick Step i 2002 og Bradley Wiggins overgang fra Garmin-Slipstrem til Team Sky i 2009 er to av eksemplene.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse