TOK SIN FØRSTE SEIER: Odd Christian Eiking vant et fransk 1.1-ritt søndag. Foto: Tim De Waele

Landslagssjefen kritisk til FDJs Eiking-hjelp

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 25.01.17 07:25

Del på    

– De gjorde det på en slett måte.

ULLEVAAL (procycling.no): Tre av de norske WorldTour-proffene har allerede startet sesongen med Tour Down Under i Australia.

Sven Erik Bystrøm prøvde klatrebeina, men hadde slitt med sykdom i forkant av rittet, og manglet litt på toppformen. Vegard Stake Laengen markerte seg på karakteristisk vis med å gå solo fra bruddet på den tredje etappen.

Men det var en 22-åring fra Askøy som nok imponerte mest av de norske alibiene Down Under. Odd Christian Eiking viste styrke på begge bakkeavslutningene, og ble nummer 21 og 14 på henholdsvis andre og femte etappe. Dette holdt til en 19.plass sammenlagt, med 23 sekunder opp til topp ti, og 27 sekunder fra sjetteplassen.

Tar man med at FDJ-syklisten mistet åtte sekunder på spurtetappen til Victor Harbor, er dette Eikings beste resultat på det øverste nivået.

Skeptisk til FDJs taktikk

Landslagssjef Stig Kristiansen er fornøyd med det bergenseren viste i Australia, men retter samtidig en pekefinger mot Eikings franske lag, og innsatsen de gjorde for nordmannen.

– Jussi Veikkanen, som var der for FDJ, sa jo på forhånd at de skulle kjøre for Eiking, og da synes jeg de gjorde det på en slett måte. Det var ingen som dro ham frem i spissen da de skulle, de vet hvilken rytter de har med å gjøre, at han sliter med plasseringen. Hadde jeg vært der nede, hadde jeg i hvert fall satt av to mann til å plassere ham som nummer tre inn i bakken, i stedet for at han må starte som 33.mann, sier landslagssjefen til procycling.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LANDSLAGSSJEF: Stig Kristiansen møtte procycling.no på Tour of Norway-presentasjonen på Ullevål Stadion mandag. Her er han sammen med Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen på arrangementet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

– Utrolig godt å se

Selv om jobben fra laget ikke var ideell, er Kristiansen klar på at det er moro å se at han begynner å nærme seg resultater i de store rittene. Likevel mener han andreårsproffen fremdeles har mye å jobbe med.

– Det var gledelig at Eiking klarte å gjøre det han gjorde der. Han har fortsatt litt å jobbe med når det kommer til plasseringsevnen sin når ting drar i gang. Det er ikke gutta du kommer litt på etterskudd med. Du klarer ikke å ta igjen så mye. Kanskje en gang i karrieren kommer det et ritt hvor han er den aller sterkeste, men foreløpig har han et lite steg å gå før han er der. Det er utrolig godt å se at han kjører som han gjorde.

22-åringen er i år inne i sitt siste kontraktår hos FDJ, og i dagens nådeløse arbeidsmarked for proffsyklister, er man omtrent avhengig av egne resultater for å få videre proffkontrakt. Dog mener Kristiansen at det er såpass mange som vet hvem Eiking er, og hvilket potensial han har, at det ikke vil være en aktuell problemstilling for nordmannen.

Samtidig tror ikke landslagssjefen at det bare er han som ser bak resultatet med tanke på plasseringsevne inn i avgjørende partier.

– Mange andre har nok også sett at Eiking er født sent og er der oppe, de trykker også på ProCyclingStats og ser på hvem av ungdommene som er der, så når jeg snakker med mine gamle sykkelkompiser, så vet de godt hvem Eiking er. Det er bra for hans del å markere seg så tidlig på året.

Tagget med: , , ,

Les også disse