Prøv Procycling Pluss idag

HAR FULGT EDVALD SOM EN SKYGGE: Edvald Boasson Hagen har tatt fem etappeseirer på 10 dager. August Jensen ( hvitt) har ikke tatt noen

HAR FULGT EDVALD SOM EN SKYGGE: Edvald Boasson Hagen har tatt fem etappeseirer på 10 dager. August Jensen ( hvitt) har ikke tatt noen, men har likevel fått vist fram hva som bor i ham under Tour of Norway og Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Landslagssjefen holder VM-døra åpen for August Jensen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.05.17 11:37

Del på    

- Følger du Edvald der, da har du noe spesielt.

(procycling.no): Med 10 etapper på 12 dager, har ikke August Jensen beveget seg utenfor topp 10 under noen av dem.

Samtidig har han kjørt inn fjerdeplass sammenlagt i Tour of Norway og femteplass i Tour des Fjords.

Resultatene taler for seg selv, men øyeblikket som imponerte mest rant ut i en noe skuffende 7.-plass under Tour des Fjords-etappen mot Sandnes.

– Det som peker seg ut er måten han følger Edvald Boasson Hagen på oppover Bakken (Åsveien) under dag fire av Fjords. Vi vet at Edvald har et ekstra gir i den type terreng, og det giret holder i WorldTouren. Han kjører inn en del av resultatene sine på det. Og klarer du å følge der, da har du noe spesielt. Det sitter mange andre gode ryttere i den gruppa som prøver å følge, men som ikke klarer det, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Triumfmangel: – Spørsmål om tid

De ti topplasseringene forteller også noe om hva som mangler: Nemlig seieren.

En forklaring er dog at Boasson Hagen har rasket med seg hele fem av dem, og Dimension Data-kapteinen er fremdeles noen hakk hvassere enn 25-åringen fra Bodø.

Det skulle da også bare mangle.

Kristiansen vet likevel et og annet om sykling på høyt nivå, og mener detaljene som holder Jensen unna seirer, er ørsmå:

– Jeg mener det kun er et tidsspørsmål før han ferdigsliper nøkkelen som gjør at han vinner ritt. Når han gjør det, da tror jeg også han vil vinne ganske mange. Noen ryttere tar dette raskere og har mange av ferdighetene fra naturens side. Jensen har gått den lange veien. Han vet selv hva dette har kostet, og det kan betale seg i det lange løp.

Jensens norske signatur

Hittil i år er hans eneste seier fra etapperittet Loir et Cher. Under tidligere sesonger har gode prestasjoner fra Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race vekket interessen fra andre profflag.

Han har blant annet tredjeplasser fra åpningen av Fjords i 2016 og den siste etappen av fjorårets Tour of Norway. Der ble han også 10.-mann i sammendraget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: August Jensen var langt nede etter fjerde etappe i Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

UMULIG Å BLI KVITT: August Jensen har knapt satt en fot feil i løpet av de siste to ukene. Dessverre har han ikke maktet å ta seieren han trenger for å trigge profflagenes ryggmargsrefleks. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

I Arctic Race har han en sjuendeplass på siste etappe, men står også bokført som vinner av klatretrøya i både 2014 og 2015.

Den første gangen han virkelig presenterte seg for norgeseliten var da han slo Sven Erik Bystrøm i spurten om U23-tittelen under NM i Bergen i 2012. Året etter signerte han for laget vi nå kjenner som Team Coop.

– Han har noen spennende kvaliteter?

– Absolutt. Om du går Jensen i sømmene, de siste fem-seks årene, så ser du det lange veien han har gått. Han har ikke vært like eksplosiv og frisk hele veien, som han viste fram i Tour des Fjords. Han har hatt litt for lite av alt, men nå har han gradvis klart å dyrke fram spisskompetansen. Han har opplagt gjort en grundig jobb med å utvikle kjørestyrken, og kombinerer dette nå med spissferdighet i motbakkene. Men det er jo ikke akkurat fjell han viser fram dette i, så det er mer kjørestyrke i kombinasjon med eksplosivitet.

– God nok for profflivet og VM

Spørsmålet er nå hva som venter rundt neste sving for Coop-rytteren. I fjor høst var han egentlig klar for One Pro Cycling på nivå to i proffsirkuset.

Selv om han fremdeles trenger å vinne flere ritt, er landslagssjefen sikker på at en ny sjanse vil dukke opp:

– Ja, det tror jeg absolutt, og jeg synes det er gledelig. August Jensen viser at det går an å utvikle seg videre selv om man er ferdig med U23-klassen. Jeg vil si han går utenpå flere av våre siste proffeksporter, som har blitt hjulpet ut i kraft av å være i en gyllen posisjon som U23-ryttere.

– Og det neste spørsmålet må nesten bli: Er han aktuell for det norske VM-laget i Bergen?

– Jeg fortalte vel at Krister Hagen var aktuell på et punkt i fjor etter at han gjorde unna en imponerende vårsesongen, og August Jensen er helt klart aktuell per nå. Han er med langt inn i finalene og er plasseringsdyktig. Med unntak av at han ikke satt der han skulle i sidevinden under søndagens etappe, har han knapt trådt feil under hele Tour des Fjords. Det er fortsatt tidlig å snakke om VM-uttaket, og vi vet enda ikke hvor mange plasser vi får. Jensen kan helt klart bidra til å komplettere en norsk tropp, og jeg har vist tidligere at jeg ikke er redd for å gi norske kontinentalryttere sjansen. Men det er fortsatt mai måned, og jeg kommer ikke til å gjøre noe uttak i dag, avslutter Kristiansen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse