Prøv Procycling Pluss idag

SIN FØRSTE: Mikel Landa tok sin første seier for Team Sky og det attpåtil på hjemmebane. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Landa tok sin første seier for Team Sky

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.04.16 17:34

Del på    

Vant på hjemmebane.

Det ble en populær seier på dagens etappe av Baskerland Rundt, da Mikel Landa spurtslo Wilco Kelderman i kampen om seieren.

Baskeren støtet seg avgårde med omtrent to kilometer til mål sammen med LottoNL-Jumbo-rytteren og de to holdt unna for de største favorittene.

Seieren var Landas første i Team Sky.

Brutal etappe
En haikjeft av en etappe ventet rytterne på den andre etappen av Baskerland Rundt, og som om ikke det var nok møtte rytterne veggen Alto de Garrastatxu i avslutningen. Bakken steiler opp mot 22% på det bratteste og har et snitt på hele 11,67% over 2,8 kilometer.

Lars Petter Nordhaug var med på å sette opp fjellgeiten Sergio Henao inn i bakken, og sammen med Team Sky plasserte de colombianeren i første rekke inn i bakken, men det var en basker som skulle stjele showet.

Møtte veggen
Inn i Alto de Garrastatxu skilte klinten seg fort og Alexis Vuillermoz (AG2R) var den første til å sette fart. Like etter støtet Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) og Mikel Landa (Team Sky) og fikk raskt en ledelse på omtrent 10 sekunder.

Bak avventet favorittene hverandre og ventet helt til det var én kilometer til mål før de løftet på bakken. Rui Costa (Lampre) var den første til å antenne motoren og fikk raskt følge av Alberto Contador (Tinkoff), med resten av favorittene på slep.

Populær hjemmeseier
Rui Costas initiativ kom dog for sent. Kampen om seieren skulle gjøres opp i front. Landa, som var på hjemmebane under dagens etappe, hadde lagt mye på hjulet til Kelderman, men kom til fronten inne på den siste kilometeren.

Bakfra gjorde Samuel Sanchez (BMC) et forsøk på å ta igjen de to, men Landa var observant og startet spurten i det han kunne se Sanchez komme i stor fart bakfra. I spurten kunne Kelderman lite gjøre med baskeren, som kunne juble for sin første seier i Team Sky.

Sergio Henao gjorde dagen komplett for Team Sky, da tok tredjeplassen foran Samuel Sanchez.

Landa ny sammenlagtleder
Luis Leon Sanchez, som vant gårsdagens etappe, klarte ikke å holde følge da veien reiste seg og måtte dermed gi fra seg sammenlagtledelsen.

Dermed kunne også Landa juble for å ha overtatt ledelsen i sammendraget.

PS: Lars Petter Nordhaug trillet over målstreken drøye to minutter bak Landa, som nr. 55. Sindre Lunke kom i mål som 139. mann, 13:42 bak.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse