Prøv Procycling Pluss idag

NY SEIER: Amund Grøndahl Jansen og Jumbo-Visma på podiet etter lagets andre strake seier i Tour de France søndag. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Lagtemposeier for Grøndahl Jansen og Jumbo-Visma

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.07.19 16:44

Del på    

Det nederlandske laget raskest i Brussel.

BRUSSEL (procycling.no): Jumbo-Visma vant den andre etappen av Tour de France søndag, en fartsfylt, 27,6 kilometer lang lagtempo i Brussel.

Med tiden 28:57 tok det nederlandske laget til Amund Grøndahl Jansen en overbevisende seier foran Team Inoes og Deceuninck-QuickStep. Laget til Geraint Thomas måtte se seg slått med 20 sekunder, med de belgiske blåtrøyene ett sekund bak.

Jumbo-Visma startet som siste lag, var raskest ved begge mellomtider og tok sin andre strake seier i årets Tour etter Mike Teunissen spurtseier lørdag.

Laget fullførte med fem ryttere, uten Grøndahl Jansen, men med Teunissen som dermed forsvarte sine gule ledertrøye. I tillegg til mannen i gult, hadde laget med sin sammenlagtkandiditat, Steven Kruijswijk, George Bennett, Wout Van Aert og den mangfoldige tempoverdensmesteren Tony Martin.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Grøndahl Jansen tok solide føringer innledningsvis og slapp etter drøyt halvkjørt etappe etter at Dylan Groenewegen mistet kontakt nokså tidlig, mens Laurens De Plus takket for seg i siste del. Anført av tempomaskinen Martin klarte Jumbo-Visma seg imidlertid godt med fem ryttere. De gulsorte ledet med 16 sekunder på Ineos på siste mellomtid og økte bare ledelsen inn mot mål.

– Jeg skulle gjerne hatt mer å kjøre med, men vi kjørte knallfort, sier Grøndahl Jansen til procycling.no og andre norske medier etter målgang.

JUBLER: Jumbo-Visma jubler for nok en seier i Tour de France. FOTO Chris Graythen/Getty Images

Nordmannen hadde en mulighet til å ta den hvite ungdomstrøya dersom han hang med helt. I stedet gikk trøya til lagkameraten Van Aert.

– Vi hadde en plan om å starte hardt. Mange lag startet veldig forsiktig. Jeg fikk det helt fullstendig etter halvkjørt løp. Men vi vinner, så hva gjør vel det.

– Det er helt utrolig. Jeg skjønte at det gikk fort, jeg var helt kjørt etter ti kilometer. Dette er et veldig sterkt lagtempolag, sier 25-åringen før han gikk opp på seierspodiet i Brussel.

Teunissen ble første nederlender i gul trøye etter lørdagens etappeseier. Opptrekkeren så sitt snitt til å vinne da lagets spurter Groenewegen gikk ned i en velt like før mål.

– Dagen i går var en drøm som gikk i oppfyllelse, og i dag skjedde det igjen. Vi gikk ut hardt. Dylan gjorde en god jobb i starten, men på grunn av velten hans i går, hang han ikke med lenge og vi måtte tenke ut taktikken vår uten George (Bennett), siden han er så liten, sier Teunissen.

– De andre gutta var veldig sterke. Alle holdt posisjonen sin. Vi hørte at vi var raskest. Det ga oss motivasjon. Vi fløy av gårde. Jeg har ikke blitt vant til å vinne etappe i Tour de France, det er fortsatt en spesiell følelse. I går var det stort sett jeg som tok æren for seieren, men i dag hadde vi åtte sterke ryttere, støttepersonell og alle andre som bidro. Dette var et stort mål for oss, sier Jumbo-Visma-rytteren.

Ineos ledet lenge

Team Ineos og tittelforsvarer Thomas var første lag ut for dagen. Waliseren sto frem som lagets primus motor, tok lange føringer gjennom hele etappen og pushet mannskapet sitt over målstreken. Med tiden 29 min 18 sek holdt det britiske storlaget en snittfart på 56.5 km/t.

Team Katusha-Alpecin eksploderte ut av startblokkene og satte bestetid på både første og andre mellomtid. De rødkledde lå et par-tre sekunder foran underveis, men på målstreken kom de akkurat for sent de å straffe britene. Det tyske laget var seks sekunder bak.

Deceuninck-QuickStep var en av dagens favoritter og siktet mot å sette Elia Viviani i gul trøye. Det seiersvante belgiske laget truet lenge tiden til Ineos, men mistet noe av gnisten mot slutten og kom til slutt ett sekund for sent.

NESTEN: Team Ineos havnet på andreplass på søndagens lagtempo. FOTO Chris Graythen/Getty Images

Favorittene

Kruijswijk kan ikke si seg annet enn strålende fornøyd med dagens resultat. Nederlenderen tjente altså 20 sekunder på tittelforsvarer Thomas og hans med-kaptein, Egan Bernal. QuickStep’eren Enric Mas tapte 21 sekunder.

Groupama-FDJ gjorde også en sterk lagtempo og sørget for at Thibaut Pinot kun tapte 11 sekunder til Thomas. Det franske laget endte på en 8.plass. Det var plassen foran Vincenzo Nibalis Bahrain-Merida, som bare måtte innrømme 16 sekunder til tourens tittelforsvarer etter en solid lagtempo gjennomført.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Verre gikk det med Pinots landsmann, Romain Bardet, hvis Ag2r La Mondiale tapte hele 59 sekunder til Ineos-kapteinen. Richie Porte hadde også en dårlig dag, da hans Trek-Segafredo havnet 58 sekunder bak Thomas og co.

Adam Yates og det vanligvis så temposterke Mitchelton-Scott hadde ingen toppdag heller. Det australske laget endte på 11.plass og den britiske favoritten tapte 41 sekunder til Kruijswijk, og 21 til Thomas.

Movistar krysset mål med seks ryttere på tiden 30:02, 44 sekunder etter Ineos. Det spanske laget med Nairo Quintana, Mikel Landa og Alejandro Valverde, holdt sine tre viktigste ryttere samlet, og tapte dermed et drøyt minutt til Kruijswijk.

Astana rullet ned fra startrampen med en skadepåvirket Jakob Fuglsang, etter gårsdagens velt, som tredje lag ut. Det kasakhstanske laget måtte trolig holde litt igjen for å beskytte sin danske kaptein og kom i mål på en tid 21 sekunder svakere enn Ineos.

Team Sunweb, med Wilco Keldermann, og EF Education, med Rigoberto Uran og Rusty Woods, tapte henholdsvis 26 og 28 sekunder til Kruijswijk, og altså bare en håndfull sekunder til Thomas og Bernal.

Øvrige norske

Edvald Boasson Hagens Dimension Data fullførte på tiden 29:51 og tok en 14.plass.

Med åtte mann alle – inkludert tre nordmenn – fullførte UAE Team Emirates på tiden 30:01. Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm havnet på en 16.plass.

Odd Christian Eiking og hjemmelaget Wanty Group Gobert startet blant de siste og endte helt sist på resultatlisten.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tour de France, etappe 2
1 Jumbo-Visma 28:57
2 Team Ineos 29:18.00
3 Deceuninck-QuickStep 29:18.82
4 Team Sunweb 29:23
5 Katusha-Alpecin 29:24
6 EF Education First 29:25
7 CCC Team 29:28
8 Groupama-FDJ 29:29
9 Bahrain-Merida 29:33
10 Astana 29:38
11 Mitchelton-Scott 29:39
12 Bora-Hansgrohe 29:44
13 Cofidis 29:51
14 Dimension Data 29:52
15 Lotto Soudal 29:57
16 UAE Team Emirates 30:01
17 Movistar 30:02
18 Trek-Segafredo 30:15
19 AG2R La Mondiale 30:16
20 Total Direct Energie 30:39
21 Arkéa-Samsic 30:48
22 Wanty-Groupe Gobert 30:55

Tagget med: , , ,

Les også disse