Prøv Procycling Pluss idag

SLUTT: Sondre Holst Enger (t.h) kom til laget høsten 2014. Nå er det slutt for IAM Cycling, som legges ned etter sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Laget til Holst Enger og Stake Laengen legges ned

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.05.16 15:02

Del på    

- Veldig synd, sier Holst Enger.

(procycling.no): Det sveitsiske laget IAM Cycling legges ned etter 2016-sesongen.

Det ble gjort klart i en pressemelding mandag formiddag.

Det har den siste måneden vært klart at fremtiden til laget er uviss, men nå er det altså klart at laget vil opphøre etter årets sesong.

– Dette er et nederlag som jeg tar fullt ansvar for. I disse fire årene med intens aktivitet, som har blitt markert med uforglemmelige øyeblikk, har IAM styrket troverdigheten og fått mye oppmerksomhet.

– Vi har nå kommet til et viktig punkt i lagets utvikling, med arbeidet med en ny treårsperiode. Det har dessverre vist seg som en umulig oppgave ettersom vi ikke fant en medsponsor. Derfor vil vi ikke kunne fortsette vår progresjon mot toppen av sportens hierarki, sier lagets  og IAM Funds grunnlegger, Michel Thétaz i pressemeldingen.

To nordmenn på laget
Laget har eksistert i fire år, etter at ble startet som et prokontinentallag i 2013. Siden 2015 har laget vært i sykkelsportens øverste divisjon, WorldTouren.

Sondre Holst Enger, som nettopp har avsluttet et imponerende Tour of Norway for landslaget, og Vegard Stake Laengen er blant de 29 rytterne på laget.

Holst Enger kom til laget høsten 2014, mens Stake Laengen begynte karrieren i IAM i 2016. De var begge på utgående kontrakter.

– Det er veldig synd at laget legges ned. Jeg trivdes veldig godt i laget. Det er et fint lag, sier Holst Enger til procycling.no.

Ante at det ville skje
Nordmannen forteller at han var forberedt på at det ville skje, ettersom rytterne ikke fikk noe informasjonen rundt fremtiden til laget.

Nå er 22-åringen på utkikk etter et nytt lag, og etter syv pallplasseringer på sine siste ni rittdager bør det være flere som er interesserte i Holst Enger.

 – Det er betryggende det. Vi satser på at noen har lagt merke til det, sier hortenseren. 

Av andre ryttere er også Heinrich Haussler, Mathias Frank og Matteo Pelucchi en del av laget.

At laget legges ned kan bety at blir lettere for Thor Hushovds prosjekt å få en plass på det øverste nivået, om han skulle lykkes med å få sponsorene med i tide.

Tagget med: , , ,

Les også disse