GIKK PÅ TVERKE: Peter Sagan er tilbake i grønt, men slovaken selv er ikke helt fornøyd med måten det skjedde på. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Laget jobbet hele dagen – Sagan rotet det til i spurten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.09.20 20:41

Del på    

Slovaken tok den grønne trøya, men var ikke fornøyd med egen innsats.

(procycling.no): På den syvende dagen dominerte Bora-Hansgrohe.

Tour de France sin syvende etappe åpnet i knallhardt tempo. Det tyske WorldTour-laget hadde ett klart mål på etappen: Kjør så hardt i bakkene og i vinden at vi distanserer flere av Peter Sagans konkurrenter både i spurten og i kampen om den grønne trøya.

Alt gikk som planlagt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BEGYNTE TIDLIG: Bora-Hansgrohe tente fyr på rittet tidlig på den syvende etappen. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Caleb Ewan (Lotto Soudal) forsvant. Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) forsvant. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) forsvant. Elia Viviani (Cofidis) forsvant. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling) forsvant. Cees Bol (Team Sunweb) forsvant.

Bora-Hansgrohe fikk blod på tann. Ingen av de nevnte spurterne kom seg tilbake til feltet. Nummer 1, 3 og 4 i kampen om den grønne trøya var borte.

20 poeng lå og ventet på Sagan på den innlagte spurten etter 57 kilometer. Matteo Trentin (CCC) ble dog vrien å ha med å gjøre. Men allikevel; 17 poeng var nok til å ta den virtuelle ledelsen fra grønnkledde Sam Bennett.

Artikkelen fortsetter under bildet!

17 poeng: Matteo Trentin var først over den innlagte spurten med Sagan på plassen bak. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Fullt fokus på de neste milene. Mer sidevind. Bora-Hansgrohe gjorde alt riktig.

Så kom spurten i Lavaur. Sagan satt på hjulet til Wout van Aert med 400 meter igjen.

Så gikk det galt.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) er på jakt etter bonussekunder og åpner tidlig på venstre side av veien. Bryan Coquard (B&B) går etter. Sagan velger å gå mot venstre.

Der dundrer slovaken inn i Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation).

Det kunne endt med at de begge gikk i bakken, men konsekvensen blir at Sagans kjede hopper av et lite sekund. Han mister moment. Må tråkke videre på et lett gir. Det blir bare en 13. plass.

På andre side av veien suser Van Aert fram til seier. Uten Sagan på hjul. Hadde Bora-rytteren sittet der hadde han fort blitt topp 3 og tatt minst 20 poeng i spurten. Det ble bare 4.

– Jeg er skuffet. Vi kontrollerte hele rittet i dag og alt så ut til å gå veldig bra. Så var jeg uheldig i finalen. Kjedet mitt hoppet av. Jeg misset mange poeng i dag. Men sånn er det, sier Sagan i intervjuet etter målgang.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NÆRE VELT: Peter Sagan kjørte skulder mot skulder med Hugo Hofstetter helt på høyre side, og mistet kjedet i sammenstøtet. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

– Jeg er veldig stolt over alle gutta. De gjorde en utrolig jobb i dag. De kjørte veldig hardt fra starten og til slutten. Det var litt sidevind men de fortsatte også med Emanuel Buchmann. Alt var veldig bra. Men …

Sagan blir stille i tre sekunder og gestikulerer litt. Han vet ikke helt hva han skal si. Så finner han de rette ordene:

Fucking cycling.

Så ler han litt.

Til tross for at det kunne blitt enda flere poeng, så plukker han 21 poeng mer enn Sam Bennett gjør denne fredagen. Nå er Sagan tilbake i grønt med ni poengs ledelse. Så følger Wout van Aert med 32 poeng opp til hulken fra Slovakia.

Det er på sånne etapper han har avgjort kampen om den grønne trøya tidligere. Men i dag var det ikke som han håpet.

– Det er på etapper som dette. Men ikke som i dag … Vell. Jeg må bare takke lagkameratene. For de var fantastiske i dag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse