FIKK SJANSEN: Philippe Gilbert var QuickStep-rytteren som endte i vinnerposisjon i Paris-Roubaix. Han grep muligheten. FOTO Tim de Waele/Getty Images

– Dette laget har endret måten man sykler på

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.12.19 20:19

Del på    

Philippe Gilbert mener han har sett fremtidens sykkeltaktikk i Deceuninck-QuickStep.

(procycling.no): Philippe Gilbert var i en årrekke vant med å være soleklar kaptein når rittene var av typen som passet ham. Men de siste årene i Deceuninck-QuickStep har en ny taktikk blitt brukt oftere og oftere. Mang en gang har det endt med seier til de blåkledde.

– Mentaliteten til dette laget har vært innovativ de siste årene. Dette laget har endret måten man sykler ritt på ved å kjøre med mange ledere som ofrer seg for hverandre, sier Philippe Gilbert til Velonews.

Eksemplene på ritt der dette har endt med suksess er mange for QuickStep. I år var det Zdenek Stybar som fikk sjansen i Omloop Het Nieuwsblad og E3 BinckBank Classic, mens Gilbert selv grep sjansen i Paris-Roubaix. Lagkompis Yves Lampaert tok tredjeplassen. I fjoårets Liége-Bastogne-Liége stakk Bob Jungels da alle fulgte Alaphilippe, mens Niki Terpstra har vunnet både Paris-Roubaix og Flandern rundt på liknende vis.

Den 37-år gamle veteranen, som forlater QuickStep til fordel for Lotto Soudal, ser at andre lag blir inspirert av liknende taktiske grep.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BEST AV KAPTEINENE: I Roubaix var Gilbert først. Lagkompisene Lampaert (3. plass), Sénéchal (6. plass) og Stybar (8. plass) satt bak og passet på rivalene. Foto: Bernard Papon-Pool/Getty Images

– Andre lag har begynt å gjøre dette fordi det funker. Jumbo-Visma kjører ofte med mange ledere og det gjør Movistar også. De har mer enn én leder og jeg tror det er fremtiden til sykling. Det gjør oss farligere for andre lag, konstaterer den vordende Lotto Soudal-rytteren.

Nevnte Movistar stilte med Mikel Landa og Richard Carapaz som kapteiner i Giro d’Italia noe som resulterte i seier til sistnevnte. Jumbo-Visma presterte å vinne individuelle etapper med tre forskjellige ryttere i Tour de France.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med en slik taktikk får man ikke alltid sjansen, men det har drypt på klokkeren mang en gang også i Gilbert sitt tilfelle. Etter hans vanvittige angrep under Flandern rundt i 2017 satt lagkompisene i kilometer på kilometer og markerte rivalene.

– Du får flere resultater som lag. Noen ganger må du blokkere for lagkompisene dine bakfra og da mister du sjansen selv. Men hjulene går rundt og til slutt så får du også mange sjanser til å vinne selv.

Tagget med: , , , ,

Les også disse