SMÅ ENDRINGER: Vegard Stake Laengen håper at noen endringer i tempostillingen skal gi flyt igjen. Her fra California. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP

Laengen vil finne godfølelsen på temposykkelen igjen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.02.18 21:46

Del på    

UAE Team Emirates-rytteren håper å bli topp ti på tempoen i Algarve.

(procycling.no): Vegard Stake Laengen savner å kjempe i toppen på tempo. Etter overgangen til UAE Team Emirates etter 2016 har nordmannen slitt med å finne godfølelsen på sin nye temposykkel.

– Jeg har byttet litt på posisjonen på sykkelen, men sånn som det var i fjor da følte jeg at det ikke gikk fort på temposykkelen uansett. Så jeg har nok kanskje ikke de største forhåpningene til morgendagen, sier Laengen til procycling.no.

29-åringen har gjennomført to av fem etapper i Volta ao Algarve, som er UAE-rytterens sesongåpning. Etter en rolig spurtetappe på onsdag, ble han nummer 25 på fjelletappen torsdag. I sammendraget er den høyreiste syklisten nummer 23, kun 30 sekunder bak ledende Geraint Thomas. Fredag venter en 20,3 kilometer lang tempoetappe i flatt terreng. Selv om Stakan ikke helt har funnet flyten i kampen mot klokka, så har han forhåpninger.

– Jeg synes formen er bra, så jeg håper at med litt justering på sykkelen så kan det gå fort igjen. Jeg har jo vist tidligere at det kan gå fort, så jeg får håpe at det kan klaffe i morgen. Det er en dag jeg kommer til å gi alt, konstaterer nordmannen.

Cycling: 44th Volta Algarve 2018 / Stage 2
Loic Vliegen of Belgium /
Sagres – Foia 900m (187,9km)/ Algarve / © Tim De Waele

Nytt styre skal få styr på ting

Den temposterke nordmannen hadde 11. plassen på tempoen i Tour of California som sin beste plassering i kampen mot klokka gjennom 2017. Nå håper han at et nytt styre skal lede ham opp på topp ti.

– Jeg har ikke vært med på det vitenskapelige i vindtunnel og sånn, men jeg har prøvd å herme etter de gutta som har vært i vindtunnel. Det har kommet et nytt styre som jeg skal bruke, forteller 29-åringen.

– Det hadde vært gøy å få det til. Når jeg sier «Få det til» da tenker jeg på en topp ti-plassering. Da hadde jeg vært fornøyd. Form-messig bør jeg være kapabel til det. Men jeg er litt usikker egentlig. Den temposykkelen her har jeg ikke syklet fort på tidligere. Derfor vil jeg ikke si at ambisjonene er alt for høye.

Syklet jevnt opp fjellet

Selv om tempoambisjonene er forsiktige, så tyder torsdagens etappe på at Asker-syklisten har gjort tingene sine riktig i vinter. Gjennom den 187 kilometer lange etappen fra Sagres til Fóia ble UAE-laget sittende mye i front av feltet, for å gi Dan Martin muligheten til å kjempe om seier. Laengen slapp å sitte helt framme i første rekke, men den 195 centimeter høye mannen merket at det kostet mer enn å sitte lenger bak i feltet.

– Laget vårt var ikke like kalde som det Sky var. Sky nektet å sette noen i tet. Men da var det oss og BMC som tok ansvar. Det var ikke helt etter planen å bruke opp en del av laget før bakken. Men sånn er det noen ganger. Dan (Martin) skulle levere til slutt. Helt der oppe er det close, og det var vel litt stang ut, ytrer nordmannen om kapteinen som ble nummer fire på etappen.

Selv følte Stakan at han kom seg greit opp den 15 kilometer lange stigningen, som steg med 4,9 prosent i snitt.

– Det er egentlig en bakke som passer meg bra. Det var derfor jeg holdt det gående helt inn til målstreken, og ikke satt meg opp. Det er en tempoetappe i morgen. Jeg prøvde å begrense tidstapet for min del i dag, og så får man se i morgen, konkluderer UAE-proffen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse