FOTO: Chris Graythen/Getty Images

La Vuelta: Landa melder forfall

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.08.18 11:01

Del på    

Tour of Britain blir viktig VM-oppkjøring.

(procycling.no): Mikel Landa (Movistar) har omsider måttet gi tapt i kampen mot klokka etter velten i Clasica San Sebastian. Baskeren blir ikke klar til dyst i Vuelta a España som starter 25. august.

Det bekreftes av Movistar mandag morgen i en pressemelding som stadfester at 28-åringen ikke er kampklar etter rygg- og ribbein-skadene han pådro seg i den dramatiske velten for to uker siden.

Dermed må Movistar klare seg uten den samme stjernetroikaen som de startet med i Tour de France i sommer. Alejandro Valverde og Nairo Quintana blir lagets to kapteiner i den spanske Grand Tour, der begge er tidligere vinnere av rittet.

– Vi kjempet så hardt som mulig de siste 15 dagene for å få Mikel klar, men det var ikke mulig, sier Eusebio Unzué, Movistars manager.

– Han hadde gode og dårlige øyeblikk disse to ukene, men til slutt måtte vi ta et valg, og han kunne ikke gi oss gode nok garantier til at han kunne starte La Vuelta.

Ifølge rapporter hos avisen AS var Landa misfornøyd med oppfølgingen fra støtteapparatet til Movistar. Unzué sier imidlertid at den tidligere Sky-rytteren var for dårlig til å reise til behandling i Malaga.

Det er ventet Richard Carapaz tar plassen til Landa i La Vuelta. Rytteren fra Ecuador tok en sterk fjerdeplass i Giro d’Italia tidligere i år.

VM i Innsbruck

Landa vil nå peke seg inn på Tour of Britain (2-9 september) i oppkjøringen til VM i Innsbruck, et av hans store mål denne sesongen.

– Hvis han er i stand til å starte der, tror jeg han kommer i formen han trenger for å sikre seg en plass på det spanske landslaget til VM, mener Unzué.

Tagget med: , , ,

Les også disse