Prøv Procycling Pluss idag

SER FREMOVER: Kwiatkowski ser frem mot OL i Rio og Vuelta a Espana. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Kwiatkowski ser fremover

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.08.16 17:19

Del på    

Polakken er innstilt på å sykle bra i OL, og går for en plass på Vuelta-laget til Sky.

(procycling.no): Michal Kwiatkowski har hatt hatt en tung førstesesong i Team Sky. Mannen som ble hentet til Sky for å gi jubel i Ardenner-klassikerne har vært en skygge av seg selv hittil i år.

Én seier denne sesongen er fasit for Kwiatkowski. Seieren kom på imponerende vis under E3 Harelbeke, da han utnyttet et sjeldent sløvt øyeblikk hos verdensmester Peter Sagan (Tinkoff), og spurtslo ham på de siste 300 meterne.

Siden har det vært lite som har stemt for polakken, men nå ser han frem mot høstsesongen. Den tidligere verdensmesteren har vist at han er en mann å regne med ved store anledninger, og stiller til start under landeveisrittet under OL i Rio førstkommende lørdag med ambisjoner.

Skuffende vårsesong

– Det har vært noen dårlige øyeblikk denne sesongen, men sånn er idrett noen ganger, og noen ganger har jeg ikke noen påvirkning på helsen min. Jeg har noen gode og noen dårlige minner fra den første delen av sesongen. Det er synd at jeg ikke kunne fullføre de planene jeg hadde på papiret, men det er bak meg nå. Det som er viktig nå er at jeg ser fremover, forteller Kwiatkowski til cyclingnews.com.

Polen har fire ryttere som kjører OL, og i tillegg til Kwiatkowski, er Rafael Majka, Maciej Bodnar (begge Tinkoff) og Michal Golas (Sky) klare til lørdagens batalje. Majka kommer fra Tour de France med god kjøring og en klatretrøye i bagasjen, og løypen i Rio passer ham bra. Verken Kwiatkowski eller Majka er definerte kapteiner for det polske laget, men begge er i stand til å gjøre gode ritt. Der Majka nok er en bedre klatrer enn Kwiatkowski, er Sky-rytteren raskere i spurter i reduserte grupper. Dette gjør at Polen har flere strenger å spille på før det uforutsigbare rittet på lørdag.

RIO PASSER MAJKA: Rafael Majka og Kwiatkowski utfyller hverandre bra, og går for et toppresultat i Rio. FOTO: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

RIO PASSER MAJKA: Rafael Majka og Kwiatkowski utfyller hverandre bra, og går for et toppresultat i Rio. FOTO: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

– Vi går for den sterkeste rytteren. Jeg tror Rafael Majka føler seg veldig bra etter touren, og han er i kapabel til å gjøre et bra resultat i Rio. Vi går for det beste resultatet, forklarer Kwiatkowski.

Vil kjøre Spania rundt

– Jeg var og så på løypen i fjor, det blir et veldig hardt ritt, men i et olympisk ritt er det alltid vanskelig å spå hva som vil skje. Jeg tror at sammen med Majka, Golas og Bodnar kan vi gjøre et godt ritt for Polen.

Planen for etter Rio er ennå ikke lagt for 26-åringen, men i og med at han har syklet verken Tour de France eller Giro d’ Italia, håper han på en plass på Vuelta-laget til Sky.

– Jeg kommer til å vurdere vueltaen. Det ville vært flott å sykle en Grand Tour dette året, og jeg har aldri gjort vueltaen, så jeg håper helsen og formen vil være god nok til å være med, avslutter Kwiatkowski.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse