RASKEST: Michal Kwiatkowski tok første stikk i Critérium du Dauphiné søndag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

RASKEST: Michal Kwiatkowski tok første stikk i Critérium du Dauphiné søndag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Kwiatkowski innledet med seier i Dauphiné

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.06.18 14:00

Del på    

Boasson Hagen beste nordmann.

(procycling.no): Det franske etapperittet Critérium du Dauphiné innledet søndag med en 6,6 kilometer lang prolog.

I den flate løypen i Valence ble det jevnt. Nederlandske Jos Van Emden satte tidlig en solid tid, som skulle stå seg svært lenge.

LottoNL-Jumbo-rytteren var 25. mann ned fra startrampen og satte en klar bestetid, da han klokket inn på syv minutter og 26 sekunder.

Kwiatkowski raskest

33-åringen ble sittende i hot seat i halvannen time, før han ble vippet av tronen. Tross et feiltråkk i innspurten maktet polske Michal Kwiatkowski å ta tiden.

Team Sky-rytteren måtte likevel ta ut alt han hadde, for å klare å komme foran nederlenderen og klokken stoppet på syv minutter og 25 sekunder, 1’66’ sekunder foran Van Emden.

Etter en svært god prolog seiler dermed Kwiatkowski opp som en av outsiderne til å vinne rittet, om han kan prestere på et høyt nivå også på de tøffe fjelletappene, som venter mot slutten av rittet.

– Det var en fin løype, litt teknisk og jeg var motivert for å gjøre det bra. Jeg har bygget form på høydetrening på Tenerife og jeg er så glad jeg kunne prestere så bra etter mer enn 40 dager uten konkurranse, sa polakken i seiersintervjuet.

Velt ødela for Thomas

Blant de siste startende var Geraint Thomas og Team Sky-rytteren, og han satte opp et svært høyt tempo.

Waliseren var i fint driv da han var på vei igjennom en forholdsvis ukomplisert sving, men i høy fart forsvant forhjulet under han og han deiset i asfalten.

Velten så ganske brutal ut og 32-åringen fikk seg åpenbart en god trøkk, men en rekke skrubbsår på kroppen. Blødende tok han imidlertid seg tilbake på sykkelen og satte avgårde, og i mål satte han likevel en god tid.

Til tross for velten maktet han å sykle inn til en 43. plass, bare 21 sekunder bak Kwiatkowski.

(artikkelen fortsetter under)

Jungels best ut av favorittene

Av de øvrige favorittene i rittet var det Bob Jungels (Quick-Step Floors) som klarte seg best. Den temposterke luxembourgeren var med å kjempe om seieren, men måtte til slutt avgi syv sekunder til Kwiatkowski.

Lengre ned på resultatlisten fulgte Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) på 31. plass, 18 sekunder bak, Marc Soler (Movistar) på 40. plass, 20 sekunder bak, Adam Yates (Mitchelton-Scott) på 41. plass, 21 sekunder bak.

To av de største favorittene, Romain Bardet (AG2R La Mondiale) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), endte på henholdsvis 54. og 59. plass, 23 og 24 sekunder bak.

Dårligst av favorittene var Daniel Martin (UAE Team Emirates) på 77. plass, 29 sekunder bak vinneren.

Boasson Hagen beste nordmann

Tidlig på startlisten på dagens prolog fant vi både Odd Christian Eiking og Edvald Boasson Hagen.

Eiking, ingen prominent temposyklist, satte en tid som tidlig skulle vise seg å være blant de svakeste. Til slutt endte han på 147. plass (av 153) på tiden åtte minutter og 17 sekunder, og skulle ende 52 sekunder bak Kwiatkowski.

Bedre gikk det derimot for Boasson Hagen. Dimension Data-rytteren satte en god mellomtid og i mål passerte han til en midlertidig niendeplass. Med tiden 7’43 skulle det til slutt holde til en 30. plass, 17 sekunder bak.

Sven Erik Bystrøm var nest siste ned fra startrampen på dagens prolog og klokket inn på tiden 8’04, 39 sekunder bak.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse