Prøv Procycling Pluss idag

MVP I TOUREN: "Most Valuable Player" kåret Team Sky Michal Kwiatkowski(til høyre) til i Tour de France. Nå drømmer han om en dag å være kaptein i en Grand Tour. Foto: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD

Kwiatkowski: – Jeg hadde elsket å gå for sammendraget i en Grand Tour

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.11.17 19:47

Del på    

Den tidligere verdensmesteren leker med tanken på å satse på et treukersritt.

(procycling.no): Michal Kwiatkowski har virkelig funnet seg til rette i sitt andre år i Team Sky. Etter en trøblete førstesesong for det britiske storlaget, har det virkelig løsnet for polakken i år.

Milano-Sanremo, Clasica San Sebastian og Strade Bianche endte med seier til Kwiatkowski, en imponerende rekke i seg selv, men i år har også Sky-rytteren figurert som luksushjelperytter i flere ritt. Spesielt i Tour de France var Kwiato viktig for at Chris Froome hentet hjem sin fjerde gule trøye i rittet.

Der viste han blant annet imponerende klatreegenskaper, og kjørte syre i beina på mange av de beste klatrerne i verden.

– Jeg tror jeg aldri har klatret så bra før, men det som imponerte meg mest, var at jeg kunne prestere i 21 dager. I den første, andre og tredje uken var jeg stort sett på samme nivå. Man kunne se meg prestere godt på hver etappe i touren uten noe «crazy» treningsmetoder, sier Kwiatkowski til cyclingnews.com

Kwiatkowski kom fra Patrick Lefeveres Quick-Step, der fokuset var et helt annet.

– Det er veldig annerledes fra hvordan det var i Quick-Step, hvor det var press på å vinne enkelte etapper og ta muligheter, men her handler det om hvordan man tenker om hele rittet, holde seg pigg og prestere på alle etappene.

Trent på tempo og klatring

Etter å ha vist at han behersker å klatre med de beste, leker han nå med tanken på å satse på sammendraget i et av treukersrittene på rittkalenderen.

– Helt klart, jeg hadde elsket å prøve meg på sammendraget i en Grand Tour i løpet av karrieren. Det er ingen tvil om det, sier Kwiatkowski og utdyper:

– Jeg jobber mest med å forbedre tempo- og klatreferdighetene mine, og det gir deg kanskje muligheten til en dag å prøve noe i treukersrittene. Men hvis man ser på ryttere som Geraint Thomas, må du først bevise at du kan takle ritt på en uke. Hvis man ser tegn i ritt som Paris-Nice og Dauphiné på at jeg kan være der i sammendraget, ville jeg elsket å prøve. Men det er ikke noe press.

Team Sky har dominert i Tour de France de siste årene, og har vunnet fem utgaver siden 2012. Kristoffer Halvorsens kommende lagkamerater har vist seg å være det desidert beste kollektivet for verdens største ritt, og i år lyktes de også i Vuelta a España.

Verdensmesteren fra Ponferrada-VM er klar på at det ikke er noe bedre lag å være i enn Sky når det kommer til etapperitt.

– Team Sky er det beste laget å være på i treukersrittene. Det er ingen tvil om det. Bare det å være her, uten å gjøre noe spesifikt, så får du den erfaringen. Jeg kunne være veldig nære Chris gjennom touren, så jeg så hvor mye press som var på hans skuldre og hvordan han taklet det. 

Tagget med: , ,

Les også disse