TRE ÅR TIL: Michal Kwiatkowski sin nye kontrakt strekker seg ut 2020. Her poserer polakken med trofeet fra Milano-Sanremo. Foto: Tim de Waele

Kwiatkowski blir i Sky

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.08.17 18:27

Del på    

Polakkens nye kontrakt strekker seg ut 2020-sesongen.

(procycling.no): Michal Kwiatkowski har hatt en eventyrlig sesong for Team Sky. Det startet med seier i Strade Bianche, før han spurtslot Peter Sagan på Via Roma noen uker senere. Etter triumfen i Milano-Sanremo var han på pallen i to av Ardenner-klassikerne. I juli var 27-åringen klippen som Chris Froome bygget sin fjerde Tour de France-triumf på. Kun dager etter at Team Sky sin femte gule trøya var sikret, triumferte Kwiato i San Sebastian.

Storlaget fra de britiske øyer belønner den allsidige syklisten med en ny kontrakt, som strekker seg ut 2020. Det opplyser Team Sky i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad over å få muligheten til å resignere for de neste tre årene. Jeg har fått god støtte fra laget de to foregående sesongene. Både i fjor, som var en vanskelig sesong, og i årets sesong. Som har vært veldig bra, sier Kwiatkowski.

– Jeg har bare vært her i halvannet år, men det føles som om jeg har vært her lenger. Det er det jeg trenger, å føle at jeg blir støttet. Som en del av en familie. Ellers så kan det bli vanskelig. Jeg er veldig glad for å være en del av Team Sky-familien.

Chris Froome er, forståelig nok, strålende fornøyd med å få med seg Kwiatkowski i de kommende sesongene.

– Kwiato har vært briljant i år. Han har selvfølgelig tatt noen store seirer selv, men for meg så er innsatsen hans i Tour de France det som viser hva han er og hva han tilfører Team Sky, beretter Froome.

– Som rytter er han så allsidig og uselvisk. Enten det er å kjøre først på flatene, å forstå hvordan rittet utvikler seg, å få lagkameratene i god posisjon i spurtene, eller å være siste mann igjen i fjellene, skryter briten med fire gule trøyer.

– Han er selve definisjonen på en allround-rytter, og vi er heldige som har ham.

Tagget med: , , , ,

Les også disse