STORT TALENT: Chris Hamilton vant ungdomstrøya under Tour Down Under i fjor, men denne gangen har han gyldig fravær foran den australske sykkelsommeren. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Skadet testikkelen under trening

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.01.20 09:50

Del på    

– Ingen brudd, men siden noen vil spørre hva som skjedde, uansett …

(procycling.no): Australske Chris Hamilton opplevde vel noe som kan beskrives som alle gutters mareritt for et par ukers tid tilbake.

Han skadet den ene testikkelen under en helt vanlig treningstur på landeveissykkelen.

– Jeg hadde en liten velt under trening. Jeg skulle ønsket at jeg kunne si at jeg gjorde noe fett, men nei, bare på en helt vanlig sykkelsti.

24-åringen har mer han ønsker å fortelle sine følgere på Instagram: «Det var ingen brudd, men siden noen kommer til å spørre uansett: Jeg bristet den ene testikkelen».

Måtte under kniven

Fagfolk benytter seg gjerne av ordet ruptur når det snakkes om bløtdelsorganer på kroppen og fraktur når det dreier seg om bein.

https://www.instagram.com/p/B7F2Rcplxa5/?utm_source=ig_embed

Hamilton går ikke nærmere inn på omfanget, men bekrefter det neste spørsmålet alle lurer på:

– Ja, folkens. Det er omtrent like smertefullt som du kan forestille deg, skriver han og fortsetter:

– I øyeblikket er det litt usikkert hvor lang tid det tar før jeg kommer tilbake. Det eneste jeg kan si er at operasjonen for å fikse skaden, gikk bra. Jeg får vite mer i neste uke, skriver Hamilton.

Lovende rytter

Sunweb-rytteren skulle egentlig ha kjørt det australske mesterskapet, men hadde altså et relativt gyldig forfall denne gangen.

Hamilton er et stort talent, og vil på sikt være en å se opp for i sammendraget under de store etapperittene. I fjor bekreftet han dette ved blant annet å bli nummer 8 i Polen rundt i fjor og sjettemann i sammendraget under Tour Down Under. Der sikret han seg også undomstrøya.

For fire år siden ble han U23-mester i hjemlandet, symptomatisk nok i Ballarat, Victoria.

Tagget med: , , ,

Les også disse