SLITESEIER: Vått og kaldt, men Stefan Küng lot seg ikke stoppe og vant andre etappe i Romandiet rundt. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Küng vant kampen mot feltet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.05.19 17:29

Del på    

Sveitsisk bruddseier i Romandiet rundt.

(procycling.no): Et solid kobbel av spurtere tok turen til Romandiet rundt, med den andre etappen som mål. Men rittets eneste spurteetappe endte ikke i seierkamp for Viviani, Bennett, Colbrelli, Nizzolo, Consonni og Mareczko. Stefan Küng sørget for det.

Groupama-FDJ-rytteren gikk av gårde i bruddet som angrep etter syv kilometer. Sammen med Geminas Bagdonas (AG2R La Mondiale), Jorge Arcas (Movistar Team), Frederik Backaert (Wanty-Gobert), Nathan Brown (EF Education First) og Claudio Imhof (Sveits).

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De fikk fem minutter, men feltet begynte å nærme seg. Küng tok saken i egne hender, og kjørte fra bruddkameratene med to mil igjen. Hovedfeltet klarte aldri å kjøre inn sveitseren, som tok en populær hjemmeseier i ensom majestet.

– Jeg liker Romandiet rundt. Det er på hjemmebane, og jeg har hatt store opplevelser her før. Jeg så på etappene i år, og tenkte at denne var bra for meg. Hadde jeg ett minutt med 20 kilometer igjen så tenkte jeg at jeg hadde en sjanse. Du må ha beina og klare å kjøre fra alle, så det er ikke lett. Men det var en god følelse i dag, sier Küng i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Seieren er Groupama-FDJ sin første på WorldTour-nivå i år, og Küng sin andre for sesongen. Han har to triumfer fra før i Romandiet rundt fra 2017 og 2015.

– Været var ikke like ille som de to andre seirene. Men det regnet, og det liker jeg. I starten var det mye motvind, så jeg hadde ikke helt troa. Men da vi økte i stigningen ble jeg mer positiv. Jeg kjørte alene, og det var tungt, men jeg klarte å øke. Jeg tenkte på Amstel Gold Race, og fortsatte å kjøre. På de siste 300 meterne kunne jeg nye seieren.

59 sekunder etter 25-åringen kom Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) i mål som førstemann i feltet. Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) tok tredjeplassen.

De to nordmennene i rittet, Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) kom i mål med feltet på 39. og 38. plass. Hagen er fortsatt 18. mann i sammendraget der Primoz Roglic (Jumbo-Visma) leder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENDELIG: Etter mange mil i front trillet Stefan Küng først over målstreken i Morges. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Slik gikk det til:

Syv kilometer etter starten i Le Locle gikk før dagens brudd ble etablert.

Geminas Bagdonas (AG2R La Mondiale), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Jorge Arcas (Movistar Team), Frederik Backaert (Wanty-Gobert), Nathan Brown (EF Education First) og Claudio Imhof (Sveits) slet seg løs, og ledet med nesten fire minutter etter drøye tre mil på sveitsiske veier.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På den regntunge dagen fikk utbryterne strekke ledelsen opp til fem minutter før feltet begynte å kontrollere avstanden.

Seks mil ut på etappen var den nede i 3:15.

Spurtlagene til fronten

Bora-Hansgrohe begynte å taue i feltet, det samme gjorde Deceuninck-QuickStep. Men de slet med å nærme seg det kjøresterke bruddet. Med fem mil igjen var det fremdeles 3:20 til de seks.

Men kjørestyrken falmet i teten. To mil senere, og kun to minutter å leke med. Men Stefan Küng hadde andre planer.

Sveitseren dro i gang et voldsomt tempo, og med 20 kilometer igjen hadde han kjørt fra alle i bruddet.

Kong Küng

Fortsatt var det et stykke til målsterken i Morge for Stefan Küng, men Groupama-FDJ-rytteren er av det uhyre kjøresterke slaget.

I regnværet tok han sjanser gjennom svingene, men det ga avkastning. Åtte kilometer fra mål, og han hadde fremdeles 1:15.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Deceuninck-QuickStep sendte blant annet Remco Evenepoel til fronten av feltet, men selv ikke den belgiske vidundergutten klarte å tette luka.

Seks kilometer fra mål, og feltet virket resignert. Ledelsen til Küng steg til 1:22. Ingen fikk kontakt med tempokjempen, som tok sin andre seier for sesongen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse