JAKTER GULLET: Alexander Kristoff har sølv fra VM i Bergen, men "mangler" VM-gullet i det som ellers begynner å bli en full merittliste. Foto: Norges Cykleforbund

Slik blir Kristoffs VM-oppkjøring

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.08.19 09:33

Del på    

– Det er ikke det beste alternativet, men det er det beste alternativet til Tour of Britain.

(procycling.no): Søndag vant Alexander Kristoff spurten i feltet, men han havnet utenfor podiet på EM-fellesstarten, etter at tre ryttere hadde passert målstreken først. Neste mulighet til å kjøre inn en mesterskapsmedalje er ikke langt unna, med VM i Yorkshire i slutten av september i en løype som ser ut til å passe nordmannen godt.

Det er ingen hemmelighet at Kristoff ønsket å ha Tour of Britain som et sentralt oppkjøringsritt til VM-fellesstarten 29. september, men det britiske etapperittet går uten UAE Team Emirates på startstreken.

Dermed har Team Kristoff vært nødt til å se på alternativer. Lenge så det ut til at han skulle kjøre Vuelta a España for første gang – rittet Edvald Boasson Hagen skal bruke for å finpusse formen inn mot mesterskapet – men da Fernando Gaviria måtte stå over Tour de France på grunn av en kneskade, ble planene endret.

Kristoff kunne før NM-fellesstarten fortelle procycling.no at det dermed likevel ikke ble noen tur til det spanske treukersrittet, hvor Gaviria istedenfor skal finne formen etter skadeavbrekket.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed lå det an til et mer vanlig høstprogram, hvor Kristoff fortalte at han håpet det skulle bli Giro di Toscana fremfor tur til WorldTour-rittene i Canada for å få et etapperitt og mindre reisebelastning. Da kan det se ut som han har endt opp med et enda bedre alternativ, med Tour de Slovaquie (18.-21. september) som siste ritt før VM.

– Det er det beste alternativet til Tour of Britain. Det er ikke det beste alternativet, men det er det beste alternativet til Tour of Britain, mener trener Stein Ørn.

Byttet med Bystrøm som ønsket seg Canada-tur

Mens Giro di Toscana kun gikk over to dager, blir det fire dager i Slovakia, hvor åpningsdagen også byr på to etapper.

Det hele kom også ganske hendig til, ettersom Sven Erik Bystrøm allerede før NM ytret et ønske om å kjøre rittene i Canada. Der var Kristoff i utgangspunktet satt opp, mens Bystrøm skulle kjøre i Slovakia.

– Det ble enklest slik fordi jeg egentlig skulle kjøre i Canada, men jeg hadde ikke så lyst å reise så langt for de to rittene, mens Sven hadde lyst til å kjøre der. Så da var det enkelt å bare bytte meg og Sven, for han skulle opprinnelig kjøre Slovakia, sier Kristoff til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Er Slovakia et bedre alternativ enn Canada?

– Ja, det tror jeg definitivt. I Canada får du tidssonevekslinger og mye utenomsportslig som tar energi. Da har jeg tro på at Slovakia er et bra ritt som kan kjøres med mange gode ryttere, sier Ørn.

Les også: Sagan trenger hvile

–Men jeg tror nok det beste hadde vært å kjøre det samme opplegget som VM i 2017, hvor en hadde Tour of Britain. Særlig fordi veiene i Storbritannia er spesielle og klimaet er spesielt. Det er erfaringsmessig lurt å komme inn i det, sier Ørn.

SUGENDE SPURTOPPGJØR: Alexander Kristoff (til høyre) fikk meget god matching under Tour of Britain i 2017, med Dylan Groenewegen, Elia Viviani og Fernando Gaviria på startstreken. I tillegg var også Edvald Boasson Hagen og Caleb Ewan med i rittet den gang. Foto: Tim De Waele

Hamburg neste ritt for Kristoff

I Slovakia skal Kristoff også kjøre sammen med Vegard Stake Laengen, og de to nordmennene får også selskap av Uno-X Norwegian Development Team, som fikk Tobias Foss inn til en sjetteplass i samme ritt i fjor.

Da var det Julian Alaphilippe som vant. Med fem WorldTour-lag og åtte prokontinentallag blant lagene som skal kjøre, vil nok nivået også være godt i årets utgave av rittet.

Før Kristoff setter seg på flyet til Slovakia, skal nordmannen også kjøre EuroEyes Cyclassics Hamburg (25. august), Deutschland Tour (29. august-1. september), Brussels Cycling Classic (7. september) og GP Fourmies (8. september).

Nordmannen avslutter sesongen med VM-fellesstarten 29. september.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse