LITT ULIKE VEIER: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff kjører en del ritt sammen i høst, men for første gang siden Paris-Nice har de et par forskjeller. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Éndagsrittene preger høsten for Bystrøm

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.08.19 11:56

Del på    

Kjører ikke likt program som Kristoff.

Med 72 rittdager allerede bokført, uteblir etapperittene for Sven Erik Bystrøm utover høsten.

– Det er fint med kun éndagsritt igjen, sier Bystrøm til procycling.no. I fjor endte på 80 rittdager, og han styrer mot det samme i år.

Haugesunderen var raskt tilbake i konkurranse etter Tour de France i søndagens Prudential RideLondon-Surrey Classic, hvor han kjørte for å få Alexander Kristoff best mulig inn mot de siste kilometerne.

Før NM signaliserte Bystrøm at han ønsket å kjøre noen av de samme rittene som Kristoff utover høsten, men han hadde også et ønske om kjøre en del ritt uten treningskameraten.

De to har kjørt et identisk sesongprogram siden startet sammen i Paris-Nice i starten av mars, og utover høsten skilles også veiene.

Får ønsket Canada-tur

– Jeg kunne tenkt meg å kjøre de to rittene i Canada, som jeg tror passer meg ganske bra, sa han til procycling.no den gang, og etter å ha snakket om rittprogrammet med lagledelsen nede i Tour de France, har han også fått de to canadiske éndagsrittene på programmet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Neste helg venter EM i nederlandske Alkmaar, før Cyclassics Hamburg blir neste ritt 25. august. Begge rittene skal også Alexander Kristoff etter planen kjøre, men de to fortsetter i ulikt spor når Kristoff kjører Deutschland Tour den påfølgende uka, mens Bystrøm har Bretagne Classic på planen 1. september.

Deretter blir det tur til Canada for GP Québec (13. september) og GP Montréal (15. september) for Bystrøm. 

Sjekk hele sesongplanen her!

Bystrøm har aldri selv kjørt i de to rittene i løpet av hans snart fem sesonger som proff.

Kjemper om en plass til VM

I etterkant kommer VM, hvor haugesunderen nok håper på sin fjerde VM-deltakelse som proff.

Norge ligger an til å få en kvote på seks ryttere, hvor ryttere som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Amund Grøndahl Jansen nok er relativt sikre. I tillegg har man Bystrøm, Carl Fredrik Hagen, Odd Christian Eiking, Vegard Stake Laengen og mange flere som også kjemper om plassene.

Sesongen til Bystrøm avsluttes uansett i oktober, hvor både Sparkassen Giro Münsterland (3. oktober) og Paris-Tours (13. oktober) er på programmet til UAE-rytteren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse