KVESTET: Velten på den 17.-etappen plager fortsatt Alexander Kristoff. Det gjør også et sittesår han pådro seg under Tour of California. FOTO: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

KVESTET: Velten på den 17.-etappen plager fortsatt Alexander Kristoff. Det gjør også et sittesår han pådro seg under Tour of California. FOTO: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Kristoff vurderer operasjon

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.07.17 10:03

Del på    

Har blitt verre under Tour de France.

MARSEILLE (procycling.no): Det er en betydelig preget Alexander Kristoff som inntar den siste Tour de France-etappen.

LIVE: Følg siste etappe av Tour de France via procycling.no/tdf/

Velten underveis på etappen mot Serre Chevalier ga en skulder ute av ledd, samt kutt-, slag- og sårskader omtrent på hele kroppen.

Det sier seg selv at det ikke er ideelt at kroppen går inn i forsvarsmodus når man fortsatt har mange kilometer igjen å sykle før rittet er ferdig. Dog skjedde velten på den 17.-etappen, og nå gjenstår kun 103 kilometer inn til Paris.

– Det gikk greit (i går). Oppvarmingen var litt verre. Der kjente jeg at jeg trengte noe smertestillende. Jeg følte meg litt bedre i dag, men jeg tror jeg skal slite med å være først på Champs-Élysées. Jeg har ikke klart det når jeg har vært skadefri heller, men jeg skal i hvert fall prøve, lovet nordmannen procycling.no etter tempoetappen i Marseille.

Sittesåret har blitt verre

Med tanke på rittene som venter, er det imidlertid et helt annet problem som plager nordmannen.

Han har slitt med sittesår underveis i rittet. Og det har ikke hjulpet med 3500 kilometer på sykkelsetet.

– Nå skal jeg hjem og sjekke ut skulderen først. Så må jeg sjekke et sittesår jeg har slitt med siden California. Kulen har blitt større i løpet av touren. Den er innebygd, så vi må se om det må opereres, sier 30-åringen fra Stavanger.

Tror fortsatt på EM-deltakelse

I utgangspunktet var planen å sykle Ride London Classic alt i slutten av juli, men deltakelsen her er nå usikker.

Skulle det ende opp med et inngrep, kan det også gå utover EM-deltakelsen i Herning.

– Vi får se om kroppen er klar for det, varsler Kristoff.

– Hvordan vurderer du sjansene for at du stiller i EM, akkurat nå?

– Sjansene er gode. Jeg håper å få kjørt der. Det spørs litt mer på rittet i London, med tanke på kroppen. Vi får se, avslutter han.

PS: Om nordmannen sliter over brosteinen på Champs-Élysées, kan Kristoff finne på å gi Marco Haller eller Rik Zabel spurtansvaret under Tour de France-avslutningen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse