FÅR KJØRE DER HAN VIL: Alexander Kristoff tar ikke turen til Vuelta a España. Den plassen går til Fernando Gaviria. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Kristoff ikke til Vuelta a España

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.06.19 16:00

Del på    

UAE Team Emirates-rytteren får rittprogrammet han egentlig ønsket seg.

SUNDVOLLEN (procycling.no): Alexander Kristoff blir ikke å se på startstreken når den 74. Vuelta a España starter i Torrevieja 24. august.

Tidligere i år hadde nordmannen planer om å sykle den spanske Grand Tour for første gang. Men Fernando Gaviria sitt fravær i Tour de France gjør at colombianeren nå skal sykle vueltaen.

– Nå ser det ut til at Fernando tar Vuelta-programmet, og da kjører egentlig jeg sannsynligvis hans program. Med London, Hamburg og Deutschland Tour for eksempel. Det er ikke helt spikret, men den type ritt, sier Kristoff til procycling.no på pressekonferansen i forkant av søndagens NM i Røyse.

Dermed blir høstprogrammet til Alexander Kristoff tilnærmet likt det han har hatt for vane å sykle de siste årene. Men helt slik han ønsker seg blir det ikke.

– Det er standardgreier. Men jeg tror det funker bra. Jeg har prestert i VM med det programmet før. Jeg ønsket meg jo egentlig Tour of Britain, men det krasjet med tre andre ritt vi har. Så vi har ikke nok støtteapparat eller busser. Jeg tror det blir Deutschland Tour for jeg har bedt om etapperitt. Jeg håper egentlig på Giro della Toscana så slipper jeg å reise over til Canada. Så blir det litt mindre reising.

RideLondon-Surrey Classic den 4. august blir dermed rolig det første rittet for den norske kapteinen etter Tour de France. Uken etter følger fellesstarten i EM i Nederland 11. august. Cyclassics Hamburg følger den 25. august før en mulig deltakelse i Deustchland Tour som starter 29. august og varer til 1. september.

Får Kristoff ønsket oppfylt blir Giro della Toscana trolig siste test VM-test fra 17. til 18. september. Etter todagersrittet er det kun ti dager til VM-fellesstarten i Yorkshire 29. september.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TREDJEMANN: Kristoff ble nummer tre bak Viviani og Démare i Hamburg Cyclassics 2018. FOTO: Lukas Schulze/Getty Images

Tryggere vei til VM

Grunnen til at Vuelta a España først ble valgt var at alternativet var å kjøre som hjelperytter for Fernando Gaviria.

– Jeg ønsket opprinnelig dette her. Men så var det om jeg skulle kjøre spurtopptrekk i alle de rittene eller heller kjøre egne sjanser. Så da ønsket jeg heller å kjøre egne sjanser i vueltaen. Jeg har ikke prøvd den før, så det hadde vært spennende å prøve vueltaen, forteller 31-åringen.

– Men igjen det er litt uprøvd for meg å kjøre vueltaen inn mot VM. Så da tror jeg også jeg måtte kjørt hele vueltaen faktisk. Ellers hadde det blitt for lang tid i mellom og effekten hadde fort forsvunnet litt. Det kunne blitt for hardt. Nå blir det en tryggere vei inn mot VM vil jeg si.

Den aller tryggeste veien hadde trolig involvert Tour of Britain. Det var en nøkkel til kalasformen som tok Kristoff til sølvmedaljen i Bergen 2017. 

– Jeg følte meg ikke så bra i Tour of Britain. Men jeg følte meg veldig bra i Bergen. Sånne ukeslange ritt har god effekt på meg. Jeg har følt meg veldig bra på trening etter Tour of Norway for eksempel. Da hadde jeg veldig gode verdier på bakkeintervaller og slikt. Sånne type ritt har jeg hatt god fysisk effekt av. Det merket jeg i Bergen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STO AV I SVEITS: Kristoff og flaskelanger Aru på den femte etappen i Sveits rundt. Kristoff brøt etter den syvende etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Brøt ritt for å få plass til La Vuelta

31-åringen har aldri syklet to Grand Tours i løpet av samme sesong. Og med vueltaen i planene ville det blitt mange rittdager på Kristoff. For mange ifølge UCI-reglementet. Fjorårets utgave av reglene hadde 85 rittdager som maksimum.

Da endte Kristoff godt innenfor grensene med sine 79. rittdager. Årets utgave av reglene har 75 dager som maks, men tidligere varianter av denne regelen har også involvert en del som sier at laget kan begrunne antallet rittdager om det skrider over grensene.

Med det nye rittprogrammet vil trolig Kristoff ende på omlag 80 rittdager. Hadde vueltaen vært involvert ville tallet blitt langt høyere. Det er en del av årsaken til at Kristoff har brutt flere etapperitt i år.

– Egentlig var planen at jeg skulle til vueltaen. Det var litt derfor jeg sto av Sveits. De billettene var lagt inn før, så jeg skulle stå av Sveits. Jeg har litt mange rittdager hvis jeg skulle kjørt vueltaen. Hvis jeg ikke kjører vueltaen nå så tror jeg ikke jeg trenger å bryte flere ritt. Det var litt problemer med rittdager for jeg har ganske mange allerede.

– Så med Tour de France og vueltaen hadde jeg vært langt oppe på 90-tallet. Vi har prøvd å kutte litt ned noen steder som i Paris-Nice og Sveits rundt. Men nå ser det ut til at Fernando tar Vuelta-programmet, og da kjører egentlig jeg sannsynligvis hans program. Med London, Hamburg og Deutschland Tour for eksempel. Det er ikke helt spikret, men den type ritt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse