TØFF DAG: Alexander Kristoff og resten av rytterne i Bretagne Classic fikk en tøff dag på jobben. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Kristoff like utenfor topp ti i brutal klassiker

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.08.18 16:16

Del på    

Nordmannen klarte ikke å ta sin fjerde strake podieplassering i Bretagne.

(procycling.no): Årets Bretagne Classic ble en virkelig kraftprøve, med 257 kilometere på smale og svingete franske veier i et røft høstvær. Den franske klassikeren har vært et godt ritt med norske øyne de siste årene, men verken Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff kom seg med i det avgjørende bruddet.

Der var ryttere som Michael Valgren, Oliver Naesen og Tim Wellens, som endte opp med å gjøre opp om seieren. Angrepene uteble dem i mellom på de siste 15 kilometerne og dermed ble rittet avgjort i en spurt.

Der gjorde Naesen som da han vant rittet i 2016 – helt iskald lot han de andre slite seg ut på de siste tre kilometerne før han spurtet inn til seier.

Valgren fulgte tett bak inn på andreplass, mens en sliten Wellens måtte ta til takke med en tredjeplass.

Hovedfeltet kom inn drøyt minuttet bak, hvor Alexander Kristoff ble nummer to i spurten og elleve totalt i rittet. Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) holdt hjulet hans i avslutningen og ble nummer tolv, mens Edvald Boasson Hagen trillet inn lengre bak i hovedfeltet.

En suksessfull løypeendring

Blant nyvinningene i årets utgave av Bretagne Classic-Ouest France (tidligere kjent som GP Plouay) var et grusparti og en økt andel av smale veier langs Frankrikes vestkyst.

Formålet var å få et mer spennende og åpent sykkelritt. Kombinert med et realt ruskevær, fikk også arrangøren det de håpte på.

Alex Turrin (Wilier-Triestina), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), Arnaud Gerard og Maxime Bouet (begge Fortuneo-Samsic), Paul Ourselin (Direct Energie), Mauro Finetto (Delko Marseille) og Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) var rytterne som seg med i bruddet som tidlig gikk av gårde.

Feltet sprengt på grusen

Avstanden ble holdt under kontroll av storlagene i feltet fram til man kom over det kuperte gruspartiet med syv mil igjen.

Der angrep Tim Wellens (Lotto Soudal) og Zdenek Stybar (Quick-Step Floors). Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) var nærmest å følge de to da angrepet kom, men kom seg ikke opp.

Det gjorde imidlertid Michael Matthews og Nikias Arndt (begge Team Sunweb), Michael Valgren (Astana), Pascal Eenkhorn (LottoNL-Jumbo), Thomas Boudat (Direct Energie), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo) og Oliver Le Gac (Groupama-FDJ).

De hentet raskt inn bruddet og sammen ble de i lang tid liggende rundt minuttet foran hovedfeltet.

Kristoff blant favorittene

Alexander Kristoff kom inn som én av de største favorittene i rittet, etter seier i 2015, tredjeplass i 2016 og andreplass i fjor. Også Edvald Boasson Hagen ble nevnt blant seierskandidatene, etter seieren hans i samme ritt i 2012.

Den største favoritten var nok likevel Fernando Gaviria, men Quick-Step-rytteren brøt rittet allerede halvveis med kneproblemer.

Derfor var det også Kristoffs UAE Team Emirates mange så til etter angrepet til Wellens og Stybar, men nordmannen hadde kun én lagkamerat rundt seg. Boasson Hagen sendte på sin side Mekseb Debesay til front av feltet, men fikk begrenset med støtte fra eritreeren etter at han holdt altfor høy fart i en utforkjøring og feilberegnet en sving på den sleipe og regntunge veien.

Dermed var det Bahrain-Merida som ble tvunget til å gjøre mesteparten av jobben for Sonny Colbrelli, mens også Vital Concept kom til med en hjelpende hånd for deres kaptein, Lorrenzo Manzin.

Inn mot passering av målstreken med 14 kilometer igjen ble tetgruppa stadig tynnet ut, mens avstanden til feltet varierte mellom ett minutt og halvannet minutt.

Ved passeringen var også gruppa splittet i to, med Valgren, Wellens og Naesen i front, mens Matthews, Guerreiro, Stybar og Lec Gac 20 sekunder bak.

Det var en luke som bare vokste inn mot mål og dermed stod seierskampen mellom de tre i front, hvor Naesen viste seg som den sterkeste.

Tagget med: , , , ,

Les også disse