TIDEN RENNER UT: Kristoff tror han en dag kan bli opptrekker for sin nåværende opptrekker, Jasper Philipsen. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Kristoff tror han ender opp som Philipsens opptrekker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.07.19 09:57

Del på    

– Han er framtidas mann, sier 32-åringen.

CHALON-SUR-SÂONE (procycling.no): På en dag da Jasper Philipsen og Alexander Kristoff ikke fant helt tonen med hverandre, endte det opp med at det var belgieren som spurtet om seieren under dag sju av Tour de France.

Nordmannen synes forsøket til 21-åringen så bra ut sett fra hans resignerte posisjon i feltet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her

– Jasper er rask og kan spurte. Når han er der oppe, så må han bare gå for det. Han kom forbi meg på slutten der, og hadde nok mer saft i beina enn meg siden han slapp å akselerere opp igjen, sier Kristoff i procycling.no.

– Holdt på å tryne

På skøytespråket kalles det gjerne ”kluss i vekslinga” og det var litt slik det så ut den unge belgieren smatt inn mellom to ryttere med drøyt 1,5 kilometer igjen til streken.

I den luka var det nemlig ikke plass til Kristoff, som i stedet holdt på å velte inn i sperregjerdet.

Momentum var blåst der og da, og ingen av de to UAE-kompisene kunne gjøre noe med at Caleb Ewan og Dylan Groenewegen utkjempet slaget om etappeseieren i Chalon-sur-Saône.

Opptrekket Philipsen gjorde på etappen mot Nancy slo det derimot gnister av. Det er udiskutabelt at belgieren er et stort talent.

Kanskje vil rollefordelingen de to har i øyeblikket reverserer om ett år, to eller kanskje tre.

– Ja, det kan hende (at Kristoff kjører opptrekk for Philipsen på et tidspunkt). Han er framtidas mann, mens jeg er på utadgående (latter). Om det ikke skjer i år, så kan det skje i nærmeste framtid.

– Hva tenker du om det?

– Jeg er innforstått med at det kommer til å skje etter hvert.

– Dere må holde ut med meg i to år til

Philipsen på femte og Kristoff på 10.plass i spurten på etappe 7. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Etter 2.-plassen i Nancy slo Stavanger-mannen seg selv litt på brystet etter at han satte alle de andre toppspurterne på plass med unntak av Elia Viviani.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her

– Dere må holde ut med meg i to år til i hvert fall, sa Kristoff med et glis og mottok latter fra Sven Erik Bystrøm i retur.

Tidligere har UAE-kapteinen lekt med tanke på å holde seg aktiv på toppnivå til han er nærmere 40. Det er fremdeles et godt stykke igjen dit, og han er ikke klar for å kapitulere med det første.

– Hvor lenge ser du for deg å fortsette som toppspurter?

– Det gjenstår å se. Så lenge jeg er rask nok. Jeg var ikke rask nok i dag, konkluderte Kristoff.

På forhånd var det knyttet litt forventninger på grunn av hele 230 kilometers på dagsplanen, men etappen ble av det rolige slaget noe som ikke bidro til å spille tingene i hans favør:

– Det spørs om jeg hadde vunnet her uansett (uten nestenkrasj). Det var veldig lett i dag. Da er det jo Groeneweven-mat, på en måte.

PS: Og ja: Det var Dylan Groenewegen som vant fredagens etappe. Mer om den kan du lese her!

Tagget med: , ,

Les også disse